Βανδάλισαν με σβάστικες και στοχάδια γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Οι δράστες ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό, στοχάδια και εθνικιστικά συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκη
Τον βανδαλισμό των κομματικών γραφείων του ΚΚΕ στην περιοχή της Νεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κομμουνιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες ζωγράφισαν τον αγκυλωτό σταυρό, στοχάδια και εθνικιστικά συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε στη «λαϊκή βιβλιοθήκη» της Νεάπολης τις προηγούμενες μέρες.
«Τέτοια γεγονότα έχουν ήδη καταδικαστεί στην πράξη από τον λαό και τη νεολαία της πόλης»
«Καταγγέλλουμε το θρασύδειλο βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντίκια, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό και εθνικιστικά συνθήματα την πρόσοψη του κτιρίου», αναφέρει στην καταγγελία της η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ακολούθως προσθέτει ότι «η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να «κάνουν αισθητή την παρουσία τους», να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο και να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι».

Στιγμιότυπο από τον βανδαλισμό
«Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ»
Στη συνέχεια τονίζει «στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας», σημειώνει το κόμμα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τέτοια γεγονότα έχουν ήδη καταδικαστεί στην πράξη από τον λαό και τη νεολαία της πόλης, που έχουν αποδείξει και πολύ πρόσφατα ότι ξέρουν και μπορούν να απομονώνουν τέτοια φαινόμενα και ομάδες».

Στιγμιότυπο από τον βανδαλισμό
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442