Ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τους περισσότερους Δήμους; Που βρίσκεται η Ελλάδα
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ που δείχνει τη διαφορετική προσέγγιση των κυβερνήσεων ανά χώρα σε σχέση με τον αριθμό των Δήμων.
Η Ελλάδα έχει 332 Δήμους και η Γαλλία έχει 34.945. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, δημοσιοποίησε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των Δήμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον μέσο όρο του πληθυσμού τους.
Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και φανερώνουν τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης ή επένδυσης στην λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
Όταν για παράδειγμα η χώρα μας έχει 332 Δήμους – μετά την συνένωση τους – κάποιοι εκ των οποίων έχουν να διαχειριστούν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιομέτρων το πράγμα δυσκολεύει. Πολλοί Δήμαρχοι, περιφερειακών Δήμων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in δηλώνουν μεγάλη αδυναμία διαχείρισης των περιοχών διοίκησης τους, όχι λόγω αδιαφορίας ή ανικανότητας, αλλά διότι δεν επαρκεί το προσωπικό, οι πόροι και ο εξοπλισμός τους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Σε θέμα προσωπικού(μόνιμου) και πόρων ελλείψεις παρατηρούνται και σε αστικούς, περιαστικούς και ημιαστικούς Δήμους.
Βλέποντας τον παρακάτω πίνακα από την ΕΕΤΑΑ διαπιστώνεται το διαφορετικό μοντέλο που ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Χώρες που είναι μικρότερες σε έκταση από την Ελλάδα έχουν περισσότερους Δήμους.

Ποιος ο μέσος όρος του πληθυσμού
Πολλά συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν και αναφορικά με τον μέσο όρο του πληθυσμού ανά Δήμο καθώς και της έκτασης που καταλαμβάνει. Εδώ να τονίσουμε πως το Ελληνικό «ανάγλυφο» με τα πολλά βουνά επηρεάζει σαφώς την διαδικασία διακυβέρνησης ενός Ελληνικού Δήμου.

- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-150x75.jpg)





















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442