Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο in λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης της ΚΕΔΕ με το Δήμο Ρόδου

Στο in λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης της ΚΕΔΕ με το Δήμο Ρόδου

Εμπράκτως όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, συνδράμει η ΚΕΔΕ στον απολογισμό των ζημιών από τις πυρκαγιές στο Δήμο Ρόδου. Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση των δυο μερών.

Στο πλευρό του Δήμου Ρόδου βρίσκεται και επισήμως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να συνδράμει – όπως είχε δεσμευτεί και τήρησε – στην ανασυγκρότηση του νησιού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δήμου Ρόδου αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων για τον απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν στον Δήμο από τις πυρκαγιές, την αναζήτηση των αιτιών και των επανακαθορισμό του ρόλου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων καθώς και την ενίσχυση των υποδομών του Δήμου για την αντιμετώπιση νέων παρόμοιων καταστάσεων.

Η συνεργασία συμβαλλόμενων φορέων αποσκοπεί στην υλοποίηση, ιδίως, των κάτωθι δράσεων:

  • Σταδιακή καταγραφή και κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με στόχο την ενίσχυση των αποκλειστικών αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους τομείς πολεοδομίας, χωροταξίας και προστασίας περιβάλλοντος, καθώς και η ουσιαστική διασφάλιση της διαδικασίας έκφρασης γνώμης από τους ΟΤΑ, πριν από τη λήψη αποφάσεων από άλλα όργανα, στους προαναφερόμενους τομείς.
  • Πλήρης καταγραφή υλικών ζημιών του Δήμου (υποδομές, εξοπλισμός κ.λ.π)
  • Διαμόρφωση προτάσεων για την αντιμετώπιση και πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων και ο ρόλος των δήμων
  • Ενίσχυση του Δήμου Ρόδου με τεχνικό εξοπλισμό για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω συνδρομής και σε άλλους τομείς

Πέραν των ανωτέρω ενδεικτικών δράσεων, τα συμβαλλόμενα μέρη δύναται να προσθέσουν και άλλες ενέργειες που θα εξυπηρετούν το σκοπό της παρούσας.

Τυχόν μελέτες που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο εκτέλεσης και υλοποίησης της παρούσης θα διέπονται από τις αρχές της αειφορίας, της συμπεριληπτικότητας και της ολιστικής προσέγγισης και δεν θα κατατείνουν μόνον στην πρόσκαιρη ανακούφιση των παθόντων και στη βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση του πληγέντος φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, αλλά στην ολική βαθμιαία επανασύσταση τους με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη ποιότητα ζωής.

Για την παρακολούθηση υλοποίησης της σύμβασης αυτής συστήνεται όργανο με την ονομασία «Επιτροπή Παρακολούθησης». Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα είναι 3μελής και θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους της ΚΕΔΕ (τους κ.κ. Κων/νο Κουκά – Β΄ Αντιπρόεδρο ΚΕΔΕ και Δημήτρη Καφαντάρη – Γενικό Γραμματέα ΚΕΔΕ) και έναν εκπρόσωπο από τον Δήμο
Ρόδου (τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Ευστράτιο Καρiκη), οι οποίοι, μαζί με τους αναπληρωματικούς τους, ορίστηκαν με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων τους. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης γίνεται οπό το συμβαλλόμενο μέρος ποu έχει ορίσει αυτό.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024