Γρίπη: Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για εμβόλιο mRNA
H γαλλική Sanofi είναι η δεύτερη εταιρεία μετά τη Moderna που ανακοινώνει απογοητευτικά αποτελέσματα.
Λίγους μήνες αφότου η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα στις δοκιμές εμβολίου mRNA για την πρόληψη της γρίπης, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ούτε το δικό της αντιγριπικό εμβόλιο mRNΑ προσφέρει επαρκή ανοσία.
Το πειραματικό εμβόλιο προκαλεί επαρκή ανοσιακή αντίδραση για τους ιούς Α της γρίπης, όχι όμως και για τα στελέχη Β που επίσης προκαλούν εποχικές επιδημίες.
Η Sanofi, ένας από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές εμβολίων, εκτιμά πλέον ότι η σημερινή τεχνολογία mRNA δεν είναι αποτελεσματική στην περίπτωση της γρίπης.
«Για να πετύχει το εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης χρειαζόμαστε την επόμενη γενιά τεχνολογίας mRNA, πάνω στην οποία ήδη εργαζόμαστε» δήλωσε στο Reuters ο Τόμας Τριόμφ, επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της εταιρείας.
Το να συνεχιστούν οι προσπάθειες με τη σημερινή τεχνολογία θα ήταν άχρηστο «σαν να πετάς μακαρόνια στον τοίχο» είπε.
Τον Φεβρουάριο, η Moderna είχε ανακοινώσει πως το πειραματικό εμβόλιο mRNA για τη γρίπη δεν προσφέρει επαρκή ανοσιακή απόκριση έναντι των στελεχών Β, αν και οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Στα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών έχει περάσει στο μεταξύ ένα διπλό πειραματικό εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNtech για τη γρίπη και την Covid-19.
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442