Ήταν τα έκτα γενέθλια του μικρού Max. Μια μέρα που ήθελε να γιορτάσει παρέα με τους συμμαθητές του από το σχολείο.
Μόνο που τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά, με τον πατέρα του μικρού Max να είναι απαρηγόρητος. Είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο πάρτι σε παιδότοπο για τα γενέθλιά του.
Είχε καλέσει 19 συμμαθητές του από την τάξη του στο σχολείο. Ο μικρός Max ανυπομονούσε για τη μεγάλη ημέρα και το πάρτι γενεθλίων του.
Ο David Chen από το Βανκούβερ είχε σχεδιάσει ένα ξεχωριστό πάρτι για τον γιο του που έχει αυτισμό. Ο μικρός Max ήταν ενθουσιασμένος.
«Το παιδί μου με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος είναι το διαφορετικό παιδί στην τάξη. Προσκαλέσαμε όλους τους συμμαθητές του στο πάρτι γενεθλίων. Εμφανίστηκε μόνο ένας», σημείωσε σε ένα tweet του ο David Chen.
@ David Chen Tweets
Οι προτάσεις μετά τα μοναχικά γενέθλια
Δεν θα μπορούσε, όμως, να κάνει πίσω. Ούτε για τον μικρό Max ούτε και για τον έναν συμμαθητή του που επέλεξε να τον τιμήσει στα γενέθλιά του.
«Δυστυχώς είχαμε ένα άτομο που απάντησε θετικά, δύο που απάντησαν αρνητικά και 16 που δεν μας ενημέρωσαν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ήταν δύο εβδομάδες νωρίτερα που 16 από τα 19 παιδιά είχαν παρευρεθεί στο πάρτι για τα γενέθλια ενός άλλου παιδιού, όπως και ο Max. Κάτι που έκανε ακόμα πιο σπαρακτική την κατάσταση.
@ David Chen Tweets
Τα μηνύματα του David Chen άγγιξαν τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων. Ο μικρός Max έχει προσκληθεί σε αγώνες ποδοσφαίρου, πάρτι γενεθλίων και σε βόλτα με το περιπολικό της αστυνομίας Metro Vancouver Transit Police.
«Σκληρό! Μερικοί άνθρωποι είναι σαν να μη μαθαίνουν ποτέ. Ως αυτιστικός ενήλικας, το καταλαβαίνω. Είχε παιδιά στην τάξη μου που δεν εμφανίζονταν ποτέ όταν ήμουν μικρότερη. Πείτε στο παιδί σας ότι είναι cool ανεξάρτητα από αυτό», σχολίασε μια χρήστης στο Twitter.
My autism spectrum disorder kid is the different kid in the class. We invited all his classmates to his birthday party today & only 1 showed up. Difficult to explain to my kid & that kid’s mom that only one classmate came. Not making assumptions but still an empty feeling day. pic.twitter.com/D2tSGL7iP1
— David Chen, concerned citizen 陳冠余 (@DavidChenTweets) May 14, 2022
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.