Με ένα γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ οι ΗΠΑ επικράτησαν 1-0 του Ιράν στον «τελικό» για τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου και πήραν την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.
Οι ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ! Χάρη σε ένα γκολ του Πούλισικ στο πρώτο ημίχρονο, οι Αμερικανοί επικράτησαν με 1-0 του Ιράν στον «τελικό» για τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση που τους περιμένει η Ολλανδία. Βασικοί ξεκίνησαν οι Μοχαμαντί και Χατζισαφί για τους Ασιάτες, με τον πρώτο να αντικαθίσταται στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λόγω τραυματισμού και στον δεύτερο στο 71′.
Οι Αμερικανοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και είχαν δύο καλές στιγμές πριν το 20λεπτο, με Πούλισικ και Γουεά. Ο νεαρός επιθετικός της Λιλ, που είχε σκοράρει κόντρα στην Ουαλία, είχε ακόμη δύο ευκαιρίες στη συνέχεια και στο 38′ ήρθε το γκολ για τις ΗΠΑ όταν από κεφαλιά πάσα του Ντεστ, ο Πούλισικ από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
Ο Γουεά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο οι ΗΠΑ διαχειρίστηκαν το ματς άψογα και κινδύνεψαν ουσιαστικά μόνο στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ταρέμι μπήκε σφήνα στο κέντρο της άμυνας για την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα και οι Αμερικανοί απομάκρυναν. Ο επιθετικός της Πόρτο ζήτησε πέναλτι σε αυτή τη φάση για τράβηγμα, ωστόσο δεν υπήρχε κάτι και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.