Μπαρτσελόνα – Έλτσε 3-0: Τριάρα κορυφής με σούπερ Λέβα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που κέρδισε αποβολή και πέτυχε δύο γκολ, η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα με 3-0 την Έλτσε και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga.
Πέμπτη σερί νίκη και κορυφή για την Μπαρτσελόνα στη La Liga! Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει δύο γκολ και να κερδίζει την αποβολή του Βερδού, που ουσιαστικά έκρινε το ματς, οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-0 της Έλτσε στο «Καμπ Νου» και περιμένουν το αυριανό (18/9) ντέρμπι της Μαδρίτης για να δουν αν θα παραμείνουν στην πρώτη θέση.
Στην πρώτη φάση του ματς, άλλαξαν και τα δεδομένα της αναμέτρησης. Στο 14′ συγκεκριμένα, ο Λεβαντόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Βερδού τον ανέτρεψε και πήγε από νωρίς για… ντουζ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το ματς πλέον ήταν ένας μονόλογος για τους «μπλαουγκράνα» που είχαν δύο ευκαιρίες με Ντεπάι και Λέβα, πριν ο Πολωνός ανοίξει το σκορ στο 33′.
Ο Μπαλντέ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λεβαντόφσκι σε κενό τέρμα έκανε το 1-0. Από νέα ασίστ του Μπαλντέ και υπέροχη κίνηση του Ντεπάι, η Μπαρτσελόνα έκανε και το 2-0 στο 41′ «κλειδώνοντας» σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Στο 44′ ο Πέδρι πέτυχε κι άλλο γκολ το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήρθε και το 3-0 για την Μπάρτσα, με τον Λεβαντόφσκι και πάλι να σκοράρει από κοντά. Ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα είχε κάποιες ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, αλλά το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Η Μπαρτσελόνα, έστω και... αγχωτικά κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα της Ρασίνγκ Σανταντέρ με 2-0 κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Del Rey.
Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο από τη Μπάγερν με 85-78 και τις νίκες των Μονακό, Μακάμπι, Ερυθρού Αστέρα, Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια.