Τζούντο: Χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Γιαννόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 του Σεράγεβο
Το τρίτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 και το πρώτο μετά από από το 2015, πανηγύρισε σήμερα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το ελληνικό τζούντο.
Ένας συγκλονιστικός Δημήτρης Γιαννόπουλος, έφερε την Ελλάδα στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 2η μέρα στο Σεράγεβο, στην κατηγορία των -66 κιλών.
Ο Γιαννόπουλος, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, με δύο νίκες επί του Ουκρανού Σαμπατάς και του Γάλλου Νοέλ, έφτασε στον τελικό του προκριματικού γκρουπ, εκεί όπου γνώρισε και τη μοναδική του ήττα στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο golden score από τον Ουζμπέκο Οταμπόεφ.
Στον α` γύρο των ρεπεσάζ, νίκησε σε λιγότερο από 2.5 λεπτά τον Αζέρο Γιουσούμποφ για να φτάσει στην κατάκτηση του μεταλλίου, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα απέναντι στον Γάλλο Ρενάρ. Δεκατρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ το ματς όδευε προς το golden score, ο Γιαννόπουλος πήρε ένα θεαματικό waza-ari που αποδείχθηκε αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη και το μετάλλιο.
Μπαλαμπανασβίλι (2015, 1η θέση) και Ντανατσίδης (2009, 3η θέση) ήταν οι πρωταγωνιστές των δύο μεταλλίων που είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα η χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.
- Βραβεία ΠΣΑΤ: Τιμήθηκε ο Ολυμπιακός για τα 100 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς (vid)
- Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά την 15η αγωνιστική (pic)
- Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Πέρασε από τις Σέρρες με Βέρμπιτς και Πεντρόσο
- Η UEFA αποθεώνει τον Ελ Κααμπί για το εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» του με το Μαρόκο (vid)
- Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την τεράστια προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό
- Προειδοποίηση Γκουαρδιόλα στη Σίτι για… φαγοπότι στις γιορτές: «Όποιος γυρίσει με παραπανίσια κιλά…»
- Μια «προαναγγελία» που δεν ήταν τυχαία…
- Παναθηναϊκός: Βίντεο με την κατασκευή της πρώτης κερκίδας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442