Η νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία αναδεικνύει την αδράνεια των Αρχών – Μια νεκρή κάθε τρεις μέρες
Είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον πρώην σύντροφό της στις Αρχές.
Η Αλεσάντρα Ματεούτσι είναι το πιο πρόσφατο θύμα γυναικοκτονίας στην Ιταλία.
Η 56χρονη έπεσε νεκρή από τα χέρια του πρώην συντρόφου της που την σκότωσε, κυριολεκτικά, στο ξύλο, χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.
- Διαβάστε επίσης: Femicidio: Η ταινία που μιλά για τις γυναικοκτονίες και τη κουλτούρα του ματσισμού, του σεξισμού και των στερεότυπων
Η Ματεούτσι είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον πρώην σύντροφό της στις Αρχές. Η τελευταία φόρα ήταν στις αρχές Ιουλίου, η Ματεούτσι κατήγγειλε τον Παντοβάνι πως την παρακολουθεί.

Η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας αναζωπύρωσε την διαμάχη για ελλιπή μέτρα προστασίας των γυναικών από τη βία καθώς επίσης την φερόμενη αδράνεια της αστυνομίας.
«Η θεία μου ήταν ένας καλός άνθρωπος και δεν της άξιζε όλο αυτό, ελπίζω το επεισόδιο να χρησιμεύσει για να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο ανιψιός της γυναίκας, Ματέο Περίνι. «Περιμένω να σαπίσει στη φυλακή, αλλά να μην είναι μόνο ένα άτομο που θα πληρώσει, αλλιώς θα ξανασυμβεί».

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στην Ιταλία ζήτησαν να πληρώσουν όσοι δεν ενήργησαν για την προστασία της Matteuzzi με την φερόμενη αμέλειά τους.

Ο Παντοβάνι συνελήφθη για τη δολοφονία της Ματεούτσι, που έλαβε χώρα στην είσοδο του διαμερίσματός της. Η 56χρονη είχε ακόμη τις αισθήσεις της όταν έφτασαν οι γιατροί, αλλά πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο από βαριά τραύματα στο κεφάλι.
Είχε κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων
Ο νεαρός φαίνεται ότι είχε γίνει εμμονικός και καταπιεστικός μαζί της και τον Ιανουάριο εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.
Η Ματεούτσι έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να προστατευτεί από τον Παντοβάνι όμως, αν και η εισαγγελία άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση, τα περιοριστικά μέτρα δεν εκδόθηκαν επειδή η αστυνομία περίμενε να εξετάσει μάρτυρες που έλειπαν σε διακοπές.
Στην Ιταλία φέτος σημειώνεται μία γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442