Το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα του ουκρανικού πρωταθλήματος μετά από τον περασμένο Νοέμβριο.
Η περσινή σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως είναι φυσικό, διέκοψε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Σήμερα (23/8) πραγματοποιήθηκε η πρώτη σέντρα σε επίσημο αγώνα, ανάμεσα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τη Μέταλιστ 1925, χωρίς την παρουσία θεατών.
Παράλληλα, το εναρκτήριο παιχνίδι συμπίπτει με την εθνική γιορτή της χώρας, με τις ρωσικές επιθέσεις ωστόσο να συνεχίζονται.
Ο προπονητής της Σαχτάρ, Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς δήλωσε:
«Είναι η δουλειά μας και την αντιμετωπίζουμε σαν μία πολύ μεγάλη ευθύνη, ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι η ζωή στην Ουκρανία συνεχίζεται. Το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους παράγοντες που δίνουν συγκινήσεις σε όλη τη χώρα και στους ανθρώπους που πολεμούν για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη Σαχτάρ αλλά για ολόκληρη την UPL (Premier League Ουκρανίας) να συνεχιστεί η ζωή».
🇺🇦 La liga ucraniana ha comenzado esta mañana en Kiev con la disputa del Shakhtar Donetsk-Metalist. Los jugadores han salido con banderas de la nación (mañana es el Día de la Independencia), sin aficionados y con un refugio a 500m del estadio, por lo que pueda pasar.
Η Φενερμπαχτσέ έκανε γνωστό πως τα εισιτήρια για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (16/12) στην Ευρωλίγκα και την Αναντολού Εφές (14/12) στο τουρκικό πρωτάθλημα εξαντλήθηκαν.
Ο αναλυτής του NBA Κέντρικ Πέρκινς τόνισε σε δηλώσεις του ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της παραμονής του ή όχι στους Μιλγουόκι Μπακς, συνιστά λανθασμένο χειρισμό.