Γερμανική έρευνα: Λιμοκτονούν πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι
Το 2021 οι σημαντικότεροι επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν οι όλο και σοβαρότερες ένοπλες συγκρούσεις
Περισσότερα από 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο λιμοκτονούν λόγω των ένοπλων συγκρούσεων, της κλιματικής αλλαγής και του ελλείμματος ανάπτυξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική οργάνωση «Welthungerhilfe» στο πλαίσιο της ετήσιας Έκθεσής της.
«Για πολλά χρόνια υπήρχε συνεχής βελτίωση σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της πείνας, αλλά από το 2014 η κατάσταση έχει αλλάξει: οι πολλαπλές κρίσεις προκαλούν συνεχή αύξηση του αριθμού των λιμοκτονούντων» αναφέρεται στην Έκθεση και επισημαίνεται ότι η επισιτιστική ανασφάλεια επιδεινώνεται τώρα λόγω και των αυξανόμενων τιμών στα τρόφιμα.
Δραματική κατάσταση σε χώρες της Αφρικής
Ιδιαίτερα δραματική, σύμφωνα με την οργάνωση, είναι η κατάσταση στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν και στο Νότιο Σουδάν, αλλά και στη Μαδαγασκάρη και στις χώρες της ανατολικής Αφρικής, όπου η κλιματική αλλαγή προκαλεί εκτεταμένη ξηρασία.
«Πρόκειται για ένα κάλεσμα αφύπνισης προκειμένου να ενταθούν επιτέλους οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία οδηγεί σε όλο και πιο σοβαρές καταστάσεις ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης», τονίζεται στην Έκθεση της Welthungerhilfe.
Το 2021 οι σημαντικότεροι επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν οι όλο και σοβαρότερες ένοπλες συγκρούσεις. «Οι πόλεμοι έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο σύστημα τροφίμων, επειδή π.χ. καίγονται καλλιέργειες. Λεηλατούνται αποθήκες και περιορίζεται η πώληση των προϊόντων» αναφέρει η οργάνωση.
Στο ίδιο πλαίσιο, η υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας Σβένγια Σούλτσε κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέκοψε την διάθεση τροφίμων για στρατηγικούς λόγους.
«Μπορεί κανείς να δει ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί την πείνα ως πολεμικό όπλο, ότι βομβαρδίζει σκόπιμα τα λιμάνια της Ουκρανίας ώστε να μην μπορούν να παραδοθούν τα σιτηρά» δήλωσε η κ. Σούλτσε στο ραδιόφωνο rbb.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442