Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το «Olympus» αφού κρίθηκε μη αξιόπλοο
Το πλοίο, μετά την επιθεώρηση που έγινε λίγο πριν αναχωρήσει, κρίθηκε μη αξιόπλοο.
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την υπόθεση του πλοίου “Olympus” που θα πραγματοποιούσε χθες το παρθενικό του δρομολόγιο στην Κάσο και την Κάρπαθο.
Το πλοίο, μετά την επιθεώρηση που έγινε λίγο πριν αναχωρήσει, κρίθηκε μη αξιόπλοο.
Mιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος δήλωσε πως αν το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο, θα κηρυχθεί έκπτωτο και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με απευθείας ανάθεση και έκτακτη δρομολόγηση, διαβεβαιώνοντας πως ούτε η Κάσος ούτε η Κάρπαθος θα μείνουν χωρίς καράβι.
Κινητοποιήσεις αν δεν επιλυθεί το θέμα
Ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα. Ανέφερε δε ότι το πλοίο «Olympus» δεν είναι αξιόπλοο.
Την ίδια ώρα την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Κάσου μετά τη ματαίωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου “Olympus”.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου και των επιχειρήσεων, οι οποίες ανήρτησαν μαύρες σημαίες.
Σε ψήφισμα, μάλιστα, που εξέδωσε κάνει λόγο για “κακούς και καθυστερημένους χειρισμούς από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας” και το καλεί να δρομολογήσει άμεσα αξιόπλοο πλοίο για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο επιχειρηματίας κ. Νικήτας Καμπούρης, “αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα”.
«Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη” τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
- Ισπανικά ΜΜΕ για τον Παναθηναϊκό: «Σε κρίση η ομάδα του Μπενίτεθ, κίνδυνος ιστορικής αποτυχίας»
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442