Γαλλία: Σαμποτάζ προκάλεσε πρωτοφανές διαδικτυακό μπλακάουτ
Eκπρόσωπος της εταιρείας επικοινωνιών SFR δήλωσε ότι ο όμιλος βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων που προκάλεσαν βλάβη στο δίκτυο οπτικών ινών τα ξημερώματα.
Χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο έμειναν την Τετάρτη αρκετές πόλεις της Γαλλίας, με δύο μεγάλες εταιρείες επικοινωνιών να αποδίδουν το μπλακάουτ σε εσκεμμένο κόψιμο υπόγειων καλωδίων οπτικών ινών.
Γαλλικά μέσα ανέφεραν διακοπή των συνδέσεων σε μεγάλες πόλεις όπως Παρίσι, η Λιόν, το Μπορντό, η Ρενς και η Γκρενόμπλ, αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Διαδικτυακά καλώδια κόπηκαν στην Ιλ ντε Φρανς [την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού], κάτι που επηρεάζει το επίγειο και κινητό δίκτυο» ανέφερε στο Twitter o υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Σεντρίκ Ο.
«Βρισκόμαστε σε επαφή με τους παρόχους που εργάζονται για την αποκατάσταση της υπηρεσίες» πρόσθεσε.
Ο υπουργός δεν έκανε λόγο για βανδαλισμό ή σαμποτάζ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. Η αστυνομία επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας επικοινωνιών SFR δήλωσε ότι ο όμιλος βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων που προκάλεσαν βλάβη στο δίκτυο οπτικών ινών τα ξημερώματα.
Οι δράστες επιτέθηκαν σε καλώδια που συνδέουν το Παρίσι με το Στρασβούργο και τη Λιόν, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Για βανδαλισμό έκανε λόγο και η εταιρεία Free που βασίζεται στο δίκτυο της SRF.
Επίθεση δέχτηκε και μια άλλη γραμμή που συνδέει το Παρίσι με τη Λιλ, ανέφερε πηγή της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Parisien, υπόγεια καλώδια που συνδέουν το Παρίσι με τη Λιόν κόπηκαν στο Σεν-ε-Μαρν και Εσόν.
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)













































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442