Σολτς: Εξετάζουμε την αγορά συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας καθώς «έχουμε έναν γείτονα που είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση βίας για να επιβάλει τα συμφέροντά του».
Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters) αργά το βράδυ της Κυριακής.
Ποιο σύστημα
«Αυτό είναι ασφαλώς ένα από τα θέματα που συζητάμε, κι υπάρχει λόγος», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ερωτηθείς εάν και κατά πόσον η χώρα θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ανάλογο με αυτό του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος.
Δεν διευκρίνισε ποιο σύστημα σκέπτεται να αποκτήσει το Βερολίνο.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του θα αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγαλύτερης εμβέλειας από το υπάρχον – που βασίζεται σε συστοιχίες Patriot, αμερικανικής κατασκευής – ο κ. Σολτς απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, λέγοντας απλώς «πρέπει να έχουμε κατά νου πως έχουμε έναν γείτονα που είναι διατεθειμένος να κάνει χρήση βίας για να επιβάλει τα συμφέροντά του».
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.