Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν, οι Δυτικοί και ο χορός του Ζαλόγγου
Τι λέει ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων
Στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων.
«Αργά ή γρήγορα η Τουρκία θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία θα πρέπει να διαλέξει αν θα είναι με τη Μόσχα ή με την Ουάσινγκτον. Όταν θα αποφασίσει η Δύση να πιέσει την Τουρκία – και προσέξτε Ζελένσκι την προηγούμενη εβδομάδα και της κυρίας Ζελένσκα ότι η Τουρκία τους βοηθάει πάρα πολύ, είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Δεν το είπε μόνος του ο Ζελένσκι, το είπε κατευθυνόμενος από τους δυτικούς για να καταδείξουν στη Ρωσία ότι η Τουρκία είναι εχθρική προς τη Ρωσία. Άρα θα την πιέσουν», τόνισε σε δηλώσεις του στον Alpha.
«Όταν θα τεθεί το ζήτημα να περάσει δυτικός στόλος από τη Μαύρη Θάλασσα… Η Ρωσία ελπίζει, κάνοντας τον χαζό, ότι η Τουρκία δεν θα ανοίξει τα στενά. Μόλις όμως η Τουρκία ανοίξει τα στενά θα δείτε τι θα γίνει» είπε.
Τι θα κάνει τον Ερντογάν να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου;
«Το ζήτημα είναι αν θα αφήσουν οι Τούρκοι τους δυτικούς να μπουν στη Μαύρη Θάλασσα. Σ΄αυτό είναι το κρίσιμο σημείο» είπε.
«Υπάρχει και άλλο ένα: οι αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας κοιτάνε προς βορρά κατά βάση γιατί οι όταν φτιάχτηκαν ήταν για να αντιμετωπίσουν τη Σοβιετική Ένωση. Άρα οι Αμερικανοί και οι δυτικοί μπορεί να ζητήσουν από τους Τούρκους να εγκατασταθούν αεροσκάφη σε τουρκικές βάσεις λόγω εγγύτητας. Τώρα κάνει πιρουέτες ο κύριος Ερντογάν. Αν γίνει αυτό θα χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου», είπε, μεταξύ άλλων.
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442