Πολλές χώρες δεν έχουν φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων τής εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κοροναϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του θα πρέπει να χαλαρώσουν σταδιακά, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Covid-19, Μαρία βαν Κέρκοβ.
Ο επικεφαλής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, προέτρεψε τις χώρες να χαράξουν τη δική τους πορεία εξόδου από την πανδημία και να μην ακολουθήσουν τυφλά άλλες χώρες ως προς τη χαλάρωση των μέτρων.
«Αν ανοίξετε τις πόρτες γρήγορα, καλύτερα να μπορείτε να τις κλείσετε και πολύ γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.