Η Μπαρτσελόνα μπορεί να αγχώθηκε στο τέλος αλλά πήρε τελικά την νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 76-69, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Νικήτρια έφυγε η Μπαρτσελόνα από το «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χαλ» του Βελιγραδίου, επικρατώντας δύσκολα με 76-69 του Ερυθρού Αστέρα για την 15η αγωνιστική της Euroleague. Έτσι, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με ρεκόρ 13-2 διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους Σέρβους να υποχωρούν στο 6-9.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χέιζ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πρώτοι σκόρερ ήταν οι Κάλινιτς και Μίτροβιτς, οι οποίοι είχαν από 15.
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά στο Βελιγράδι και προηγήθηκε 2-8 στο 4΄, με τη διαφορά να φτάνει τους 9 (7-16) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, η οποία βρήκε την ομάδα του Γιασικεβίτσιους μπροστά με 20-13.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήρθε η αντίδραση από τους παίκτες του Ράντονιτς, οι οποίοι αρχικά μ’ ένα σερί 7-0 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, ενώ προηγήθηκαν κιόλας στο 16΄ για πρώτη φορά με 23-22. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 3 (31-34).
Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν φορτσάτοι στο β’ ημίχρονο και με την συμπλήρωση τριών λεπτών πήγαν πάλι τη διαφορά στους 8 (35-43), φτάνοντάς τη μάλιστα και σε διψήφιο νούμερο ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου (46-56). Το τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα ολοκληρώθηκε με την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (49-61).
Μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Τρία λεπτά όμως πριν από την λήξη οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 4 (63-67) και εν συνεχεία στους 3 (68-71), παίρνοντας το παιχνίδι μια άγρια ομορφιά. Οι παίκτες του Σάρας όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με τρίποντο του Κάιλ Κούρτιτς κλείδωσαν τη νίκη.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Η γερμανική ομάδα ακυρώνει το ταξίδι της στις ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για τις ενέργειες της ICE στη Μινεσότα και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει.
Ο Ιγκόρ Τούντορ δηλώνει πως δεν απολαμβάνει τον ρόλο του στην Τότεναμ πριν από το ντεμπούτο του στην Premier League στο ντέρμπι με την ‘Αρσεναλ και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό!
Οι δηλώσεις που έκανε ο Αντρέ Λουίζ, ενόψει του παιχνιδιού που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό το Σάββατο (21/2, 17:00) για την 22η αγωνιστική.
Σέρβικο δημοσίευμα χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Τεττέη ως τον «Λαμίν Γιαμάλ» της Ελλάδας, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του διεθνούς επιθετικού στην Ευρώπη.