Την συνεχή πτώση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος του Ερντογάν, αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση.
Το κόστος ζωής είναι αβάσταχτο για την συντριπτική πλειοψηφία των τούρκων πολιτών που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, ενώ σε περίπτωση εκλογών, σαν νικητή «βλέπουν» κόμμα της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τα tourkikanea, που επικαλούνται δημοσκόπηση της εταιρείας Γιονεϊλέμ, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης θα αποσπούσε το 40,2% των ψήφων και η Προεδρική Συμμαχία υπό τον Ερντογάν 32,5%.
Παράλληλα το 64,7% των ερωτηθέντων θεωρεί πως εάν την επόμενη Κυριακή διεξαχθούν εκλογές, νικητής θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ενώ το 57,9% θέλει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Χωρίς να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι, το αντιπολιτευόμενο CHP προηγείται με 25,6% έναντι 24,3% που συγκεντρώνει το AKP του Ερντογάν.
Yöneylem Araştırma’nın Kasım 2021 Türkiye Siyaset Paneli araştırmasına göre Seçmenlerin Milletvekilliği Seçimi Parti Tercihleri (kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan) pic.twitter.com/dln4HMsdOp
— Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi (@YoneylemSosyal) December 9, 2021
Πάνω από τους μισούς Τούρκους δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες
Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 52,5% δήλωσε πως τον προηγούμενο μήνα δεν πλήρωσε κάποιο λογαριασμό ή δεν μπόρεσε να καλύψει μία βασική ανάγκη, ενώ στο 46% των σπιτιών υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο αναζητεί δουλειά και είναι άνεργος.
Ενδεικτικό της ανέχειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα, είναι βίντεο που έγινε viral στα social media, όπου μικροπωλητής λαϊκής αγοράς, δείχνει ένα μισοκομμένο λάχανο, λέγοντας πως νωρίτερα κατάφερε και πούλησε το 1/4. «Πριν από λίγο πελάτης αγόρασε 1/4 του λάχανου, το μισό του μισού δηλαδή. Αν υπάρχουν κάποιοι που ακόμη λένε πως η οικονομία πάει καλά, ας πετάξουν τα γυαλιά τους και ας κοιτάξουν λίγο γύρω τους», ανέφερε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας