Απογραφή 2021 – Παραίτηση δηλώνουν απογραφείς λόγω χαμηλού μισθού και άρνησης των πολιτών
Απογραφείς έχουν παραιτηθεί των καθηκόντων τους λόγω των συμπεριφορών με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς.
Μετ’ εμποδίων προχωρά η διαδικασία της απογραφής, καθώς εκτός από την άρνηση των πολιτών να συμμετέχουν, διαπιστώνεται και ένα κύμα… φυγής, από τους υπαλλήλους που έχουν αναλάβει να τη διεκπεραιώσουν: τους ίδιους τους απογραφείς δηλαδή.
Ενδεικτικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Αχαΐα. Όπως λέει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Νίκος Μουρτζούχος στην pelop.gr, οι απογραφείς πέφτουν πάνω σε κύμα άρνησης από αρκετούς συμπολίτες, και αυτό έχει ως συνέπεια κάποιοι να έχουν παραιτηθεί των καθηκόντων τους λόγω των συμπεριφορών με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς.
Όπως εξηγεί ο κ. Μουρτζούχος: «Από 700 απογραφείς που χρειαζόμαστε για την περιοχή, έχουμε αντικαταστήσει σχεδόν τους 500. Δηλαδή έχουν χρησιμοποιηθεί άτομα για σχεδόν δύο απογραφές. Οι παραιτήσεις δημιουργούν πρόβλημα χρόνου καθώς χρειάζονται νέες εκπαιδεύσεις αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι».
Κύμα φυγής
Οι παραιτήσεις των απογραφέων έχουν δύο εξηγήσεις. «Αφενός οι αντιδράσεις των πολιτών και αφετέρου ότι οι απογραφείς είχαν παρακινηθεί από τα ΜΜΕ πως θα είχαν πολύ υψηλές αποδοχές που θα έφταναν τα 1.200 ευρώ τον μήνα, όμως η δουλειά δεν είναι απλή και τα χρήματα δεν είναι τόσα» τονίζει ο κ. Μουρτζούχος.
Ένα ακόμα ζήτημα που αντιμετωπίζουν στην ΕΛΣΤΑΤ, που καθυστερεί τη διαδικασία της απογραφής είναι πως οι πολίτες χάνουν τον κωδικό που τους έχει σταλεί ταχυδρομικώς ή οι απογραφείς δεν μοιράζουν σωστά τους φακέλους ή γίνεται λάθος η συμπλήρωση του ειδικού κωδικού στο gov.gr.
Ο κ. Μουρτζούχος εκτιμά πάντως, ότι παρά τα προβλήματα, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. «Το κλειδί από τη μεριά μας είναι να διαμοιράσουν οι απογραφείς τον ειδικό με τον σωστό τρόπο, καθώς έτσι θα είναι απλό για τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και δεν θα χρειάζεται να μας καλούν στο τηλέφωνο για διευκρινίσεις».
- Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στον Δήμαρχο Σπάρτης
- Δημήτρης Μητσιώνης: Πέθανε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, σε ηλικία 49 χρόνων
- Αττική: Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος καταζητούμενος από την Interpol για ανθρωποκτονία
- Οι πρώτες δηλώσεις του Κάρικ: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλη ευθύνη – Υψηλά τα στάνταρ στη Γιουνάιτεντ»
- Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Η Μελίσα Γκίλμπερτ στηρίζει τον σύζυγό της Τίμοθι Μπάσφιλντ μετά την παράδοσή του στις αρχές
- Οι ομοφυλοφιλικές επαφές «μέρος της κοινωνικής ζωής» πολλών πιθήκων
- Νίκαια: Άγνωστοι βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση στο Μαξίμου – Καταδικάζει η Συντονιστική
- Κατάρ: Απομακρύνεται προσωπικό από την αμερικάνικη βάση Αλ Ουντέιντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442