Σαμουέλ Ετό – «Η εικόνα της Μπαρτσελόνα με κάνει να πονάω»
Ο Σαμουέλ Ετό μιλώντας στην Gazzetta dello sport παραδέχθηκε πως η τωρινή εικόνα της Μπαρτσελόνα τον κάνει να πονά, ενώ τόνισε πως όσοι αγαπούν πραγματικά τον σύλλογο πρέπει να βοηθήσουν.
Ο Σάμουελ Ετό φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα για μια πενταετία (2004-2009) και έζησε μαζί της ένδοξες στιγμές, κατακτώντας με τους ««μπλαουγκράνα» τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλήματος Ισπανίας, ένα Κύπελλο, δύο Σούπερ Καπ και ισάριθμα Champions League, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη των συγκεκριμένων τροπαίων.
Ο παλαίμαχος Καμερουνέζος φορ αγωνίστηκε σε 199 παιχνίδια με τους «μπλαουγκράνα» έχοντας απολογισμό 130 γκολ και 40 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Μιλώντας στην Gazzetta dello sport, ο 40χρονος παλαίμαχος ρωτήθηκε για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο της Καταλονίας, και δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του για την κρίση που περνά ο σύλλογος που αγάπησε.
«Τον τελευταίο καιρό, η Μπαρτσελόνα με κάνει να πονάω. Είναι δύσκολες στιγμές για εμάς που την αγαπάμε. Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League. Ελπίζω ακόμα ότι δεν θα συμβεί αυτό», δήλωσε ο πρώην επιθετικός της Μπάρτσα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο El Clasico που θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου.
«Οι οπαδοί δεν θα πάνε να δουν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο. Αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα της καρδιάς μας να πάρει την νίκη. Η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει άσχημα, είναι αλήθεια, αλλά είναι ένα μοναδικό παιχνίδι και οι παίκτες θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν για να αλλάξουν τη σεζόν. Είναι το πιο όμορφο παιχνίδι στον κόσμο. Έπαιξα σε τελικούς Champions League, αλλά μπορώ να πω ότι το El Clasico είναι μοναδικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....