Το Squid Game πήγε στα σχολεία – Οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών για τα παιδιά
Άρχισαν να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς
Τα αυξανόμενα περιστατικά έντασης λόγω του Squid Game, ανάγκασαν τα σχολεία στην Βρετανία και στο Βέλγιο να κάνουν συστάσεις στους γονείς.
Το Squid Game σκίζει στο Netflix αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να θέτει υποψηφιότητα για να γίνει η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών. Βρίθει από βία, σε όλες της τις εκδοχές.
Κάποιες σκηνές δυσκολεύουν ακόμα και έναν πεπειραμένο σε αντίστοιχα θεάματα ενήλικα.
Το κακό όμως είναι πως την παρακολουθούν και αρκετά παιδιά.
Μάλιστα, το… κόλλημα που τρώνε είναι τόσο μεγάλο που όταν πηγαίνουν στο σχολείο ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποβάλλονται στις δοκιμασίες αυτές μόνοι τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση μεταξύ φίλων, αναγκάζοντας τα σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή.
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι αρκετά παιδιά βλέπουν το Squid Game στο Netflix.
Παρατηρήσαμε οτι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παίζουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι που προκαλεί διαμάχες μεταξύ φίλων.
Τα παιδιά που βλέπουν αυτή την σειρά, εκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας και δυστυχώς βγάζουν ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο.
Θα ήθελα να σας επισημαίνω οτι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας οτι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.
Can’t believe my kids’ school has had to send a letter telling parents that kids are playing their own version of Squid Game and that parents will have sanctions applied if their kids mimic Squid Game 😂
The popularity of this show is next level! pic.twitter.com/mDTPfr6he1— I M F (@IMF_X) October 5, 2021
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ανάλογα περιστατικά δεν έχουν εμφανιστεί μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στο Βέλγιο.
Εκπρόσωπος του Sandown School, μετά τα περιστατικά έντασης μεταξύ των μαθητών, ανακοίνωσε πως το σχολείο πρόσθεσε επιπλέον διδακτικές ώρες σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών και τους κινδύνους που υπάρχουν στο Internet, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα.
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442