ΟΗΕ – Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως σήμερα για συνεδρίαση αφιερωμένη στη Βόρεια Κορέα, κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη χθες Τετάρτη.
Υπερηχητικός πύραυλος
Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου.
Η συνεδρίαση προβλέπεται να γίνει το πρωί (τοπική ώρα) κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μία από τις πηγές αυτές, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν αναμένεται η υιοθέτηση κοινής διακήρυξης από το ΣΑ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.