Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position στο εντός έδρας Grand Prix της Ολλανδίας και θα έχει δίπλα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του πρωταθλήματος, Λιούις Χάμιλτον.
Τρίτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας, με τον Φινλανδό να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό.
Δείτε τι δήλωσαν οι τρεις πρώτοι των κατακτήριων δοκιμών:
Φερστάπεν: «Είναι ένα τρομερό συναίσθημα να παίρνεις την pole position στο Ζάντβορτ. Το κοινό είναι καταπληκτικό και σήμερα το απόλαυσα. Το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό στην οδήγηση και σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών, αυτή η πίστα είναι εξαιρετική. Είμαι στην καλύτερη θέση για τον αγώνα αύριο. Το προσπέρασμα θα είναι δύσκολο εδώ. Τα ελαστικά πιέζονται πάρα πολύ αλλά σήμερα ήταν καταπληκτικά και ελπίζω να ολοκληρωθεί σωστά η δουλειά αύριο».
Χάμιλτον: «Ήμουν πολύ κοντά. Θέλω να πω ευχαριστώ στους Ολλανδούς οπαδούς. Η πίστα του Ζάντβορτ είναι τρομερή. Ο Μαξ έκανε έναν καταπληκτικό χρόνο και από χθες προσπαθούσα να τον φτάσω γιατί είχα το πρόβλημα. Ήταν δύσκολο αλλά έδωσα τα πάντα, αλλά ο Μαξ έκανε φανταστικό χρόνο και άξιζε την pole position. Είναι μια δύσκολη πίστα για προσπέρασμα και η στρατηγική θα παίξει το ρόλο της. Ελπίζω αύριο η πίστα να μας παρέχει έναν ωραίο αγώνα».
Μπότας: «Είμαι χαρούμενος, είναι μια ωραία πίστα, διασκεδαστική και με ωραίο κοινό. Χάνουμε λίγο στο πρώτο κομμάτι, αλλά έχουμε δύο μονοθέσια στις τρεις πρώτες θέσεις το οποίο είναι σημαντικό. Η στρατηγική θα είναι πολύ σημαντική. Είμαι σίγουρος πως θα δούμε έναν καλό αγώνα αύριο».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σε επαναφορά του χρωμοσομικού ελέγχου προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028, αποκλείοντας έτσι τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες.
Ο Κασεμίρο δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τον προσέγγισε ήδη για την Ίντερ Μαϊάμι με σκοπό να τον κάνει συμπαίκτη με τον Λιονέλ Μέσι.