Μαυροβούνιο – Ολυμπιακοί Αγώνες… Τεμπελιάς – Μέχρι και 52 ώρες ξαπλωμένοι οι… «Ολυμπιονίκες»
Η ιδέα προέκυψε από τον μύθο ότι ο κόσμος στο Μαυροβούνιο είναι τεμπέλης! Φέτος, πάντως, οι συμμετέχοντες θα μπορούν κάθε οκτώ ώρες να σηκώνονται και να πηγαίνουν στην... τουαλέτα
Ούτε κόπος, ούτε… στάλα ιδρώτα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ούτε κάποια ιδιαίτερη ικανότητα απαιτείται, όμως.
Ο λόγος για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες Τεμπελιάς», που διοργανώνονται για 10η χρονιά στο Μαυροβούνιο.
Τι καλούνται να κάνουν οι επίδοξοι… Ολυμπιονίκες; Απλά, να είναι… ξαπλωμένοι!
Η αναμφίβολα πρωτότυπη ιδέα προέκυψε από το μύθο ότι ο κόσμος στο Μαυροβούνιο είναι τεμπέλης.
«Στα Βαλκάνια κυκλοφορούν, μάλιστα, πολλά ανέκδοτα που αναπαράγουν αυτό το στερεότυπο για την τεμπελιά. Έτσι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον διαγωνισμό», δηλώνει ο Milos Blagojevic, ένας από τους οργανωτές.
Οι όροι συμμετοχής και το έπαθλο
Οι συμμετέχοντες, που φτάνουν και από το εξωτερικό, καλούνται να ξαπλώσουν και φέτος αναπαυτικά στον υπνόσακο και να μην κάνουν απολύτως τίποτα.
Ο διαγωνιζόμενος, που θα καταφέρει να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό, ύψους 300 ευρώ.
Σε σχέση με τους προηγούμενους διαγωνισμούς, μάλιστα, ο φετινός έχει μια «θεμελιώδη» διαφορά: Eπιτρέπεται η… τουαλέτα!
«Συμμετέχοντες άντεξαν έως και 52 ώρες ξαπλωμένοι, χωρίς να σηκωθούν. Φέτος, κάθε 8 ώρες μπορούν να σηκώνονται και να πηγαίνουν τουλέτα», είπε χαρακτηριστικά ο Blagojevic.
«Ο διαγωνισμός έχει ενδιαφέρον. Είναι, επίσης, μια ψυχολογική δοκιμασία. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, φέτος, είχαν τρέξει μαραθώνιο. Και όπως είπαν, ήταν πιο δύσκολο να είσαι ξάπλα από το να τρέχεις σε μαραθώνιο», εξήγησε.
Όπως ήταν φυσικό, ο διαγωνισμός τράβηξε την προσοχή εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό.
Και εμάς, τους Έλληνες, πάντως, την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, «τεμπέληδες της Ευρώπης» μας αποκαλούσαν. Ε, δεν το κάναμε και Ολυμπιακό άθλημα…
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442