Ο Σερντάν Σακίρι είναι και επίσημα παίκτης της Λυών. Ο Ελβετός αφήνει πίσω του την τριετία στην Λίβερπουλ, εκεί όπου πανηγύρισε μία κατάκτηση Champions League και μία Premier League και ετοιμάζεται για την νέα «περιπέτεια» στην επαγγελματική του καριέρα.
Η Λυών ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια, βγάζοντας από τα ταμεία της περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από τους Reds.
Ο Ελβετός θα αποχωριστεί το καλό του φίλο Κώστα Τσιμίκα και θα πάει στην γαλλική ομάδα για να κάνει την διαφορά. Η Λυών έχει ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, καθώς παραμένει χωρίς νίκη μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα Γαλλίας, ενώ έχει να διαχειριστεί και την φυγή του Μέμφις Ντεπάι για την Μπαρτσελόνα.
Η Λίβερπουλ ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την μεταγραφή του Σακίρι στους Γάλλους, με την Λυών να απαντά αργότερα στο tweet, καθησυχάζοντας τους Reds, λέγοντας πως θα τον προσέχουν πολύ καλά.
Ο Σακίρι δεν ήταν στα πλάνα του Κλοπ και θέλει να κάνει μια νέα αρχή στην Γαλλία. Με την Λίβερπουλ αγωνίστηκε συνολικά σε 83 αγώνες, έχοντας ως απολογισμό οχτώ γκολ και εννιά ασίστ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.
Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την 11η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA έδωσε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.