Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε την Τρίτη 27/07 στην ανακρίτρια κάτω από άκρα μυστικότητα και παρόλο που αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα με την απολογία του και έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα η προφυλάκισή του.
Λίγες ώρες με την προφυλάκισή του γνωστού ηθοποιού ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, με μια ανάρτησή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις γυναίκες που μίλησαν και τον κατήγγειλαν.
«Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δεν χρωστάτε.
Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος», έγραψε ο Πασχάλης Τσαρούχας.
Την ανάρτηση αυτή κοινοποίησε στο Instagram η Λένα Δροσάκη, η οποία είναι μια από τις τρεις γυναίκες ηθοποιούς που κατήγγειλαν πριν από λίγους μήνες τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η Λένα Δροσάκη δεν έκανε κάποιο άλλο σχόλιο για την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο πρόσθεσε τα hashtags #metoogreece και #eimasteoloimazi.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.