Λιοντάρι πέθανε από Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας
Κρούσματα κοροναϊού έχουν καταγραφεί και σε άλλους ζωολογικούς κήπους
Λέαινα ηλικίας 9 ετών πέθανε από Covid-17 σε κρατικό ζωολογικό κήπο της πόλης Τσενάι, στη νότια Ινδία.
Κρούσματα κοροναϊού έχουν καταγραφεί και σε άλλους ζωολογικούς κήπους, όπως συνέβη σε δύο λευκά τιγράκια που πιστεύεται πως πέθαναν από κοροναϊό στο Πακιστάν, ενώ λιοντάρια έχουν επίσης διαγνωστεί θετικά στην Ισπανία και σε άλλες δύο πόλεις της Ινδίας.
«Μια 9χρονη λέαινα, η Νέελα, πέθανε από την ασθένεια το βράδυ της 3ης Ιουνίου» ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος Arignar Anna.
Το ξέσπασμα της νόσου έγινε αντιληπτό την Πέμπτη, με τα περισσότερα λιοντάρια να είναι ασυμπτωματικά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου.
Τα ζώα έχουν τεθεί σε καραντίνα και λαμβάνουν αντιβιοτικά.
«Δείγματα από τις τίγρεις και από άλλα μεγάλα θηλαστικά έχουν σταλεί για εξετάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
- Δεν θα μεταβεί στο Νταβός ο Μητσοτάκης
- Δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442