Πώς φτάσαμε στην «πολιτική λύση» με το Κάιρο
Το παρασκήνιο πίσω από την αναπροσαρμογή του οικοπέδου ερευνών από τους Αιγυπτίους – Τα ζιζάνια που έσπειραν οι Τούρκοι, η συνομιλία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι και ο ρόλος της προσωπικής σχέσης Δένδια – Σούκρι
Η απόφαση της Αιγύπτου να αναπροσαρμόσει το επίμαχο οικόπεδο ερευνών που εφαπτόταν στη γραμμή των εξωτερικών ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας με βάση τη μονομερή «γραμμή Ερτζιγες», ώστε αυτό να μην εκτείνεται πέραν του 28ου μεσημβρινού, την οποία πρώτο αποκάλυψε «Το Βήμα» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 8 Μαρτίου, μετά το πέρας της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο, ήλθε με πολύ περισσότερο κόπο από αυτόν που θα ανέμενε κανείς.
Απαιτήθηκε σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση σε δύο επίπεδα, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, οι αρχικές συνομιλίες μεταξύ εμπειρογνωμόνων έβαιναν άκαρπες.
Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442