Tapisserie: Το νέο γλυκοπωλείο του Παρισιού που άνοιξε εν μέσω καραντίνας
Τάρτες, ζύμες, ακόμα και σπιτικός μηλίτης είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν κάνει τους Παριζιάνους φανατικούς αυτού του βιώσιμου μικρού ζαχαροπλαστείου
Τα παρισινά εστιατόρια ενδέχεται να παραμένουν κλειστά, αλλά τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία δίνουν ρέστα και, συχνά, προσελκύουν ουρές κόσμου.
Τέλειο timing, λοιπόν, για το άνοιγμα του Tapisserie, ενός νέου ζαχαροπλαστείου στο 11ο Arrondissement από τους Bertrand Grébaut και Théo Pourriat, τους ιδιοκτήτες του Ne-bistro Septime με αστέρι Michelin, οι οποίοι έχουν επεκτείνει την εμβέλεια τους τα τελευταία χρόνια με το μπιστρό θαλασσινών Clamato, το μπαρ κρασιού Septime La Cave και τον hip ξενώνα 10 δωματίων D’Une Île.
View this post on Instagram
Η ιδέα να ανοίξoυν ένα ζαχαροπλαστείο, όμως, ήρθε μόνο όταν έκαναν οικογένεια.
«Δεδομένου ότι έχουμε και τα δύο παιδιά, τα γλυκά έχουν αποκτήσει νέα σημασία στη ζωή μας»,είπε ο Grébaut. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η τάρτα σφενδάμνου με φρέσκια σαντιγί που γίνεται κυριολεκτικά ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους.
Η παραγωγή του καταστήματός τους επιβλέπεται από τους σεφ ζαχαροπλαστικής Nesreen Mroueh και Fanny Payre, οι οποίοι φτιάχνουν παραδοσιακά γαλλικά γλυκά και ζύμες, καθώς και αγαπημένες λιχουδιές με δοεθνές προφίλ: από ρουστίκ τάρτες έως χειροποίητα είδη σε βαζάκι (η νέα τάση): καπνιστά καραμελωμένα καρύδια, μαρμελάδες, ακόμη και μηλίτες.
Οι τάρτες αχλαδιών και κρέμας βανίλιας είναι όνειρο, ενώ η πολυαναμενόμενη tarte aux fleurs, δημοφιλές το Septime, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και αναμένεται να γίνει ανάρπαστη.
View this post on Instagram
«Υπήρξε μια επανάσταση στην μαγειρική και την παρασκευή ψωμιού στη Γαλλία, αλλά η αισθητική εξακολουθεί να κυριαρχεί στη ζαχαροπλαστική, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη χρήση τεχνητών χρωστικών και προσθέτων», λέει ο Grébaut και προσθέτει: Όμως, τίποτα τέτοιο δεν έχει την θέση του στο ζαχαροπλαστείο μας, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για μια πιο βιώσιμη λειτουργία.»
Τapisserie-patisserie
65 rue de Charonne, Παρίσι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
- Τα τέρατα των Χριστουγέννων: Οι πιο τρομακτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο
- Βαρδούσια: «Πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους» – Με συνδρομή ελικοπτέρου η μεταφορά των νεκρών ορειβατών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442