Αρκουμανέας: Μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι
Για τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Για τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Στην εισαγωγή του, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ δεν ασχολείται μόνο με την παρακολούθηση του Covid-19, αλλά και άλλων λοιμωδών ασθενειών, όπως το HIV και η γρίπη. Παράλληλα, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΣ» ο ΕΟΔΥ είναι επιφορτισμένος με την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Από πέρσι, ο ΕΟΔΥ έχει τριπλασιάσει τους υπαλλήλους του σε 2.500, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν γίνει επιπλέον 1.000 προσλήψεις και επίκειται η πρόσληψη 250 ακόμα.
Δράσεις
Oι δράσεις του ΕΟΔΥ είναι οι εξής:
Στο επιστημονικό πεδίο, σε συνεργασία με ΠΟΥ, ECDC, πανεπιστήμια και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεόμενων. Ενημέρωση του λαού και της κυβέρνησης.
Άμεση απόκριση και παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας, πχ. μέσω ΚΟΜΥ εξετάσεις στα σύνορα, επαναληπτικές εξετάσεις σε γηροκομεία, σε φυλακές, προνοιακές μονάδες, πλατείες, drive through κτλ.
Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ ενισχύθηκε και έχει διενεργήσει πάνω από 70 χιλιάδες εξετάσεις για κοροναϊό.
Επόμενη αποστολή του ΕΟΔΥ θα είναι ο εμβολιασμός σε κλειστές δομές και ευπαθείς ομάδες.
Όπως προειδοποίησε ο κ. Αρκουμανέας, μέχρι να εμβολιαστεί ικανό ποσοστό των πολιτών οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας