Στην Ιαπωνία θα συνεχίσει τη καριέρα του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΝτεΣόν Τόμας.
Ο Αμερικανός φόργουορντ που δεν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, παρότι είχε αρκετές προτάσεις-μεταξύ αυτών και της Μπασκόνια-αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στην Αλβάρκ Τόκιο.
Η φετινή χρονιά παρόλο που δεν κύλησε όπως θα ήθελε εκείνος ομαδικά, ήταν μία από τις καλύτερες του ατομικά. Όντας ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού με 13.9 πόντους στην Ευρωλίγκα, ηγείτο επιθετικά της προσπάθειας των «πρασίνων» για την πρόκριση στα play off.
Κύρια πηγή των πόντων του ήταν τα 6.75 μέτρα, εκεί που είχε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό που άγγιξε το 36% και μέσα στη ρακέτα δεν είχε πρόβλημα να «κατεβάζει» 4.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
Αν τελικά κυλήσουν όλα ομαλά και υπογράψει στην ιαπωνική ομάδα, θα μετακομίσει εκτός Ευρωλίγκας μετά από έξι χρόνια, έχοντας περάσει από την Μπαρτσελόνα, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Ανατολού Εφές και τον Παναθηναϊκού.
Ο Νταβίντε Καλάμπρια μίλησε στο match programme του Παναθηναϊκός - Πλζεν, με τον Ιταλό να δηλώνει χαρούμενος για τη συνεργασία του με τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους του με το «τριφύλλι».
Για την απόκτηση του Μόντε Μόρις, την πιθανή μεταγραφή «ψηλού», τον τραυματισμό του Γουόρντ και το επικείμενο ματς με την Μπαρτσελόνα, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βαρκελώνη.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Βαρκελώνη όπου την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη «Μπάρτσα» και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον νέο συμπαίκτη του, Μόντε Μόρις.
Καλά νέα για τον Ολυμπιακό και τον Μουστάφα Φαλ, αφού η αποθεραπεία από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο εξελίσσεται πολύ θετικά, κάτι που σημαίνει πως ίσως πατήσει παρκέ μέχρι το τέλος της σεζόν.