Αμφότεροι οι μονομάχοι ήταν λαβωμένοι λόγω ληγμένων συμβολαίων και τραυματισμών… Ούτε είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο… Όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάπως καλύτερη θέση, είχε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ποιότητα, τα αξιοποίησε και επικράτησε 2-0 του Άρη στο ΟΑΚΑ.
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση την πρώτη νίκη τους στα Play Off, έπαιξαν με πάθος και είχαν ουσία στην τελική προσπάθεια. Ο Κουρμπέλης με ένα ευθύβολο σουτ στο 41’ και ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά στο 88’ μετά από κόρνερ του Μπουζούκη, έδωσαν το «τρίποντο» στο τριφύλλι.
Γκολ πέτυχε και ο Καμπετσής, αλλά σε ένα ρεσιτάλ ατυχίας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδε τον διαιτητή να μην του το κατοκυρώνει, επειδή είχε προηγηθεί παράβαση που εντοπίστηκε από το VAR.
Ο Άρης από την πλευρά του προσπάθησε, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά το ζητούμενο είναι να τελειώσει όσο πιο ανώδυνα τη διαδικασία… Ο Μίκαελ Ένινγκ είχε μόλις 15άδα στον πάγκο, έκανε μόνο μία αναγκαστική αλλαγή και έχασε και τον Ντουάρτε, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και η κατάσταση θα εκτιμηθεί την Πέμπτη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.