Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος : Είναι η ώρα της φύσης τονίζει σε μήνυμά του ο Αντόνιο Γκουτέρες
Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί όπου ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων» τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
«Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί όπου ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων» τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ διαμηνύει πως «για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουμε τη φύση» και ότι σε αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η ώρα της φύσης.
Ειδικότερα, ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει την ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα να αλλάξει πορεία και προτρέπει να «αναθεωρήσουμε τι αγοράζουμε και τι χρησιμοποιούμε», να «υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες, βιώσιμα γεωργικά και επιχειρησιακά πρότυπα», να «προστατέψουμε τα εναπομείναντα άγρια περιβάλλοντα και την άγρια φύση», να «δεσμευτούμε για ένα πράσινο και ανθεκτικό μέλλον».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σκιαγραφεί τις δραματικές αλλαγές της κλιματικής αλλαγής και σημειώνει πως η φύση μάς στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
«Βλάπτουμε το φυσικό κόσμο και αυτό γίνεται εις βάρος μας. Η υποβάθμιση των οικοτόπων και η απώλεια της βιοποικιλότητας επιταχύνονται. Η διατάραξη του κλίματος επιδεινώνεται. Οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι υπερκαταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές. Οι ωκεανοί θερμαίνονται και οξύνονται, καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα των κοραλλιών.Τώρα ένας νέος κοροναϊός μαίνεται, υπονομεύοντας την υγεία και τα προς το ζην» αναφέρει χαρακτηριστικά.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442