Ενίσχυσε η απόφαση της ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα – Υποχωρούν οι αποδόσεις
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.
Θετικά επέδρασαν και στην αγορά ομολόγων τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme) σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση για την αποδοχή τους από την ΕΚΤ ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, βελτιώνουν το προφίλ τους και ενισχύουν την εμπορευσιμότητα τους.
Υποχωρούν οι αποδόσεις
Έτσι στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο 1,75% από 1,78% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 1,28% από 1,32% και του 15ετούς στο 1,83% από 1,86%
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,78% από 1,91% χθες έναντι -032% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,25%.
Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματεύονταν στα 1,0868 δολ. από τα 1,0879 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Η αδυναμία του Eurogroup να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που θα εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την κρίση του κοροναϊού, επηρέασε αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0871 δολ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442