Λαγκάρντ : Επαίνους και βραβείο στον Σόιμπλε
Τείνει κλάδο ελαίας στη Γερμανία....
Το τιμητικό βραβείο «Ερεν Βικτώρια» για όσα έχει προσφέρει στην Ευρώπη και στο Ευρώ απένειμε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στην πρώτη της ομιλία από τότε που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ βράβευσε έναν από τους σφοδρούς επικριτές της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ότι θα επιδιώξει ρόλο ειρηνοποιού και θα συνεργαστεί με όλα τα «στρατόπεδα».
Έτσι το πρωί της Τρίτης η κυρία Λαγκάρντ ανήρτησε το ακόλουθο τουίτ στο λογαριασμό της.
I was honoured to present my friend Wolfgang Schäuble with the “Ehren-Victoria” award. Few have done so much for Europe and the euro. His commitment, rigour and statesmanship are a source of inspiration. pic.twitter.com/gbJuFtCLUn
— Christine Lagarde (@Lagarde) November 5, 2019
«Ήταν τιμή μου να παραδώσω στον φίλο μου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το βραβείο «Ερεν-Βικτώρια». Λίγοι έχουν κάνει τόσο πολλά για την Ευρώπη και το Ευρώ. Η δέσμευσή του, η ζωντάνια του και η προσήλωσή του στην υψηλή πολιτική είναι πηγή έμπνευσης», ανέφερε η Λαγκάρντ.
Εκτός αυτού, στην ομιλία της η Γαλλίδα εξήρε την σταθερή δέσμευση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μία ενωμένη Ευρώπη, όπως και συνολικά την παρουσία του στη γερμανική σκηνή από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που επέστρεψε στη διχασμένη Γερμανία να πετύχει την επανένωση.
Ο Σόιμπλε, σήμερα πρόεδρος της Boυλής, είχε στο παρελθόν από το πόστο του υπουργού Οικονομικών επανειλημμένα εξαπολύσει βέλη κατά της πολιτικής Ντράγκι.
Είχε επισημάνει τις παρενέργειες της χαλαρής πολιτικής για τους Γερμανούς αποταμιευτές, ενώ είχε κάνει λόγο για τον λεγόμενο «ηθικό κίνδυνο», αφού φοβόταν ότι η στήριξη της κεντρικής τράπεζας θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο στις κυβερνήσεις για μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά της η ΕΚΤ έχει υποστηρίξει ότι εάν η Γερμανία είχε τη διάθεση να επενδύσει περισσότερα, αντί να επιμένει σε πλεονάσματα, θα μπορούσαν τα επιτόκια να αυξηθούν πιο σύντομα.
Αν και η Λαγκάρντ απέφυγε την όποια αναφορά στη διαμάχη για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, η απόφασή της να πραγματοποιήσει την πρώτη ομιλία της ως επικεφαλής της ΕΚΤ στο Βερολίνο ερμηνεύεται ως «κλάδος ελαίας» προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
- Κλείνει το Μετρό στο Σύνταγμα – Ποιος ο λόγος
- Χάρης Βαρθακούρης: Τελικά επιλέγει το τραγούδι του Akyla από του αδερφού του για τη Eurovision;
- Ο Γιασικεβίτσιους νευρίασε με ρεπόρτερ: «Πηγαίνετε σε σχολή δημοσιογραφίας;» (vid)
- Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»
- Cornelius Horgan: Στην Αθήνα ο διεθνούς φήμης acting coach για ένα μοναδικό τριήμερο workshop
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442