Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Ολυμπιακός : Μαγεία Τζιοβάνι πριν από 16 ακριβώς χρόνια
Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Γαλατασαράι στη Ριζούπολη και ο Τζιοβάνι πετύχαινε ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στο Champions League
Ο Ολυμπιακός πριν από 16 ολόκληρα χρόνια αντιμετώπιζε στη Ριζούπολη τη Γαλατασαράι για τη φάση των ομίλων του Champions League σε ένα ματς σημαντικό για την κατάληψη της τρίτης θέσης.
Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη με τους Τούρκους, για να έχει ελπίδες πρόκρισης και τα κατάφερε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.
Συγκεκριμένα στις 5 Νοέμβρη του 2003, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 των Τούρκων, σε ένα ματς που έχει μείνει αξέχαστο για έναν και μόνο λόγο.Για τον μάγο του Ολυμπιακού, τον κατά πολλούς κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, τον Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των ερυθρόλευκων πετύχαινε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στο Champions League.
Ο Τζιοβάνι με το σκορ στο 2-0 βγήκε στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, έφτασε απέναντι από τον Μοντραγκόν και τον «κρέμασε», βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και κάνοντας το 3-0. Μαυρογενίδης στο 6′ και Καστίγιο στο 35′ είχαν σκοράρει για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο ημίχρονο σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά…
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Πάλεψε, έχασε ευκαιρίες, όμως λύγισε στο 63’ ο ΠΑΟΚ, καθώς είναι το λεπτό που σκόραρε η Θέλτα και οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν από τους «16» του Europa League