Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια (25/9/2005) η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό του Βελιγραδίου τη Γερμανία με 78-62 (είχε προηγηθεί ο ημιτελικός θρίλερ με τους Γάλλους που κρίθηκε με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη).
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας που ξεχείλιζε από ταλέντο και μάλιστα είχε συμπεριληφθεί και στην κορυφαία 5αδα της διοργάνωσης.
Στη σημερινή 14η επέτειο του έπους ο Παπαλουκάς πόσταρε:
«Τι και αν πέρασαν 14 χρόνια κάθε φορά τέτοια μέρα χαμογελάμε όταν βλέπουμε αυτή την φωτογραφία». Μία φωτογραφία που απεικονίζει τους Έλληνες να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου σηκώνοντας τα χέρια ψηλά έχοντας μπροστά τους το τρόπαιο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Μπάμπης Κωστούλας γνωρίζει καθολική αποθέωση για το ανάποδο ψαλίδι και έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς των «γλάρων» μετά το απίθανο γκολ του.