Χρεώσεις – «φωτιά» στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ
Η χρήση ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από την τράπεζα έκδοσης της κάρτας θα επιβαρύνει ισόποσα τους κατόχους ελληνικών και ξένων καρτών.
Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους,
Μέχρι σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούσαν τους πελάτες και των υπολοίπων τραπεζών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, εφαρμόζοντας διμερείς συμφωνίες, με την προμήθεια να κυμαίνεται περίπου στο 1,5 ευρώ.
Αντίθετα, οι κάτοχοι ξένων καρτών επιβαρύνονταν στη χώρα μας με προμήθειες της τάξεως των 2 και 3 ευρώ.
Από σήμερα τα παραπάνω παύουν να ισχύουν καθώς η χρήση ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από την τράπεζα έκδοσης της κάρτας θα επιβαρύνει ισόποσα τους κατόχους ελληνικών και ξένων καρτών.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για ενιαία αντιμετώπιση των ευρωπαίων πολιτών, όσον αφορά στην τιμολόγηση των τραπεζικών υπηρεσιών.
Οι αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας, που έχει εκδώσει την κάρτα, θα γίνονται χωρίς χρέωση.
Οι χρεώσεις ανά τράπεζα
Αναλυτικά οι χρεώσεις σε κάθε τράπεζα για αναλήψεις σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών:
Alpha Bank
2,50 ευρώ ανά συναλλαγή
Eurobank
2,50 ευρώ ανά συναλλαγή
Εθνική Τράπεζα
2,30 ευρώ ανά συναλλαγή
Τράπεζα Πειραιώς
3,00 ευρώ ανά συναλλαγή
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)












































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442