Η ζωή επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις, που μάλιστα πολλές φορές ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να τις φανταστούμε.
Αυτό αποδεικνύεται και από την ζωή του Γιώργου Μηλιώτη που από γιατρός στην Αυστραλία κατέληξε στο Hollywood με… ένα χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ στα χέρια και ακόμα 5 υποψηφιότητες.
Ο Γιώργος Μηλιώτης (γνωστός παγκοσμίως ως George Miller) γεννήθηκε το 1945 στο Brisbane της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην περιοχή.
Ο πατέρας του Δημήτρης Μηλιώτης ήταν από τα Κύθηρα και η μητέρα του Άντζελα Μπάλσον ελληνικής καταγωγής από την Ανατολία. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο όταν στο τελευταίο έτος των σπουδών αποφάσισε να φτιάξει μία μονόλεπτη ταινία μικρού μήκους που θα του άλλαζε την ζωή.
Η ταινία κέρδισε ένα μαθητικό βραβείο και ο ίδιος άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα κινηματογραφικό εργαστήρι της Μελβούρνης μοιράζοντας τον χρόνο του στο νοσοκομείο που δούλευε και στις πρώτες του ταινίες.
Το 1979 ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία με το «Mad Max» με πρωταγωνιστή τον άσημο τότε Μελ Γκίμπσον(1979), στο οποίο υπέγραφε το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
Ακολούθησαν δεκάδες ταινίες μέσα από τις οποίες τον γνώρισε το ευρύ κοινό,«Mad Max» (1981, 1985, 2015), «The Witches of Eastwick», «Babe» και έπειτα από τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, το 2007 το «Happy Feet» του χάρισε το Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης animation ταινίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.