Παιδιά τα… έψαλλαν σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία
Παιδί του κατηχητικού επέστρεψε τα χρήματα που προσέφερε για τα κάλαντα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας και με τα υπόλοιπα παιδιά άρχισε να τραγουδά τον ύμνο για τη Μακεδονία.
Μετά τη Λειτουργία για το Νέο Ετος και την κοπή της βασιλόπιτας της Ι.Μ. Γρεβενών στον ναό της Ευαγγελιστρίας, παιδιά των κατηχητικών ομάδων του πνευματικού κέντρου της Μητρόπολης, κατά την αποχώρηση των πιστών, τραγουδούσαν τα κάλαντα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας.
Εξερχόμενος ο βουλευτής Γρεβενών κ. Μπγιάλας, όπως και όλοι οι επίσημοι, έριξε στο κουτί-κουμπαρά των παιδιών 5 ευρώ και ένα από αυτά, αντιδρώντας προφανώς για τη στάση του βουλευτή στο θέμα της Μακεδονίας και τη συμφωνία των Πρεσπών, του επέστρεψε τα χρήματα, λέγοντάς του ότι δεν είναι επιθυμητά και ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα στα υπόλοιπα παιδιά να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή».
Ο βουλευτής προσπάθησε να κρύψει την αμηχανία του από τη στάση των παιδιών και λίγο αργότερα αποχώρησε, λέγοντας πως κάποιοι τα καθοδηγούν και τα δηλητηριάζουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.