Η Ζάλγκιρις συνήλθε από την… ύπνωση του πρώτου ημιχρόνου και επικράτησε του Ολυμπιακού στο Κάουνας με τον προπονητή της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, να πανηγυρίζει μετά τη λήξη του αγώνα με την ψυχή του. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό του αγώνα και τις κακές επιλογές στην επίθεση και επικράτησαν τελικώς με 83-75, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μάριους Γκριγκόνις με 19 πόντους. Ο Σάρας εθεάθη να πανηγυρίζει με την ψυχή του την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα που ανεβάζει τη Ζαλγκίρις στο 5-6 στην κατάταξη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο σπουδαίος Νταβίντ Φουστέρ ξενάγησε τον γιο του στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τον Ολυμπιακό και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν.
Ο τραυματισμός του Τζίμι Μπάτλερ, το βλέμμα του Στεφ Κάρι και η αίσθηση ότι το όνειρο της τελευταίας μεγάλης πορείας ίσως τελείωσε πριν προλάβει να αρχίσει.