Η εικόνα είναι βγαλμένη είτε από το «Μανιφέστο του Σουρεαλισμού» (1924) είτε από τον «Νονό» (1972).
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Αμυνας κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών ότι «χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια και σκορπίζει» τα 45 εκατομμύρια των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου του.
Ο άλλος απαντά ότι δεν είναι 45 τα εκατομμύρια που μοιράζει αλλά μόνο 11 και πως αν είναι έτσι θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα απόρρητα κονδύλια, όπως και του υπουργείου Αμυνας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.