Ποδόσφαιρο (Γ): Με άνεση στους «8» οι ΗΠΑ, με περίπατο η Βραζιλία
Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από τους Αγώνες του Λονδίνου, επικράτησε 1-0 της Γαλλίας στο Μινεϊράο, «ζευγάρωσε» τις νίκες της και πέρασε στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ σημείωσε η Κάρλι Λόιντ στο 63ο λεπτό.
Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από τους Αγώνες του Λονδίνου, επικράτησε 1-0 της Γαλλίας στο Μινεϊράο, «ζευγάρωσε» τις νίκες της και πέρασε στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ σημείωσε η Κάρλι Λόιντ στο 63ο λεπτό.
Επίδειξη δύναμης έκανε και η Βραζιλία. Η «Σελεσάο» συνέτριψε 5-1 την Σουηδία σε ματς που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8». Τα γκολ πέτυχαν οι Μπεατρίς (21΄,86΄), Κριστιάνε (25΄) και Μάρτα (44΄-πεν., 80΄). Μείωσε στο 89΄ η Λότα Σέλιν για τη Σουηδία.
Το γερμανικό DNA στο ποδόσφαιρο φάνηκε και σήμερα στην «Κορίνθιανς Αρένα», αφού η γυναικεία «νατσιονάλμανσαφτ» ισοφάρισε στο 88΄ τη Αυστραλία και απέφυγε μια οδυνηρή ήττα στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Μπαρούσιακ στο 88΄, ενώ το πρώτο γκολ της Γερμανίας σημείωσε η Σάρα Ντέμπριτς στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου (45΄+1΄). Η Αυστραλία δεν κατάφερε να κρατήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού προηγήθηκε με γκολ των Σαμάνθα Κερ (6΄), Κέιτλιν Φουρντ (45΄).
Παράλληλα η δεύτερη νίκη στον 6ο όμιλο σημείωσε ο Καναδάς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 3-1 τη Ζιμπάπουε στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά Γυναικών.
Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν και το σκορ ήταν 3-0, χάρη στα γκολ των Μπάκι (18’, 35), Σίνκλερ (19’ πεν.). Η Ζιμπάμπουε μείωσε στο 87’ με την Τσιραντού.
Σπουδαία νίκη με 23-19 (ημίχρονο 11-9) επί της Ρουμανίας πανηγύρισε η Ανγκόλα. Η πρωταθλήτρια Αφρικής έδειξε με το… καλημέρα ότι αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο στον Α΄ όμιλο και ότι είναι σε θέση να παλέψει για την πρόκριση στην οκτάδα, αν και σίγουρα οι επόμενοι αντίπαλοί της είναι πιο ισχυροί.
Η Νέα Ζηλανδία επικράτησε 1-0 της Κολομβίας για τη 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών. Το ματς έγινε στο Μινεϊράο και το μοναδικό γκολ σημείωσε η Αμπερ Χερν στο 31ο λεπτό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία θα διεκδικήσουν στον μεταξύ τους αγώνα (Τετάρτη) τη δεύτερη θέση του Ζ΄ ομίλου που εξασφαλίζει πρόκριση στους «8», μαζί με τις ΗΠΑ που έχουν ήδη πάρει το «εισιτήριο».
Tέλος «ζωντανή» έμεινε η Κίνα στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους προημιτελικούς. Η ασιατική ομάδα νίκησε 2-0 τη Νότια Αφρική στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ε΄ ομίλου, σε ματς που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Τα γκολ πέτυχαν η Γιάσα Γκου στο 45+1΄ και η Ρουγίν Ταν στο 87΄.