«Αγκαλιά» με τον τίτλο η Γιουβέντους, «διπλό» η Μίλαν
Η υπόθεση πρωτάθλημα μοιάζει να τελείωσε στην Ιταλία. Η Γιουβέντους με το άνετο 4-0 επί της Παλέρμο ξέφυγε με 9 βαθμούς από τη Νάπολι και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε μπορεί να αρχίσει να... πανηγυρίζει. Τυπικά η «Γηραιά Κυρία» θέλει ακόμη 2 νίκες για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, ωστόσο, η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη Serie A μετά από 33 αγώνες είναι μάλλον μη αναστρέψιμη από τους «παρτενοπέι». Η Λάτσιο έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της φιλοξενούμενης Έμπολι και διατήρησε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.
Η υπόθεση πρωτάθλημα μοιάζει να τελείωσε στην Ιταλία. Η Γιουβέντους με το άνετο 4-0 επί της Παλέρμο ξέφυγε με 9 βαθμούς από τη Νάπολι και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε μπορεί να αρχίσει να… πανηγυρίζει. Τυπικά η «Γηραιά Κυρία» θέλει ακόμη 2 νίκες για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, ωστόσο, η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη Serie A μετά από 33 αγώνες είναι μάλλον μη αναστρέψιμη από τους «παρτενοπέι».
Η «καταδικασμένη» Βερόνα, με το Βαγγέλη Μόρα να μπαίνει αλλαγή στο 21΄, ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από την Φροζινόνε (1-2), η οποία πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια της η Ουντινέζε αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο «Φρίουλι» κόντρα στην Κιέβο (0-0).
Μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο Μπέργκαμο, Αταλάντα και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
Οι «τζιαλορόσι», με τον Κώστα Μανωλά στην 11άδα (ο Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο), προηγήθηκαν αρχικά 2-0, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πέρασαν μπροστά με 3-2. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι «επιστράτευσε» τον Φραντσέσκο Τότι και ο αειθαλής αρχηγός της Ρόμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 85΄, με την ομάδα του πάντως να χάνει την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση «βολής» τη δεύτερη Νάπολι.
Η Λάτσιο έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της φιλοξενούμενης Έμπολι και διατήρησε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.
Με «διπλό» της Μίλαν (1-0) στην έδρα της Σαμπντόρια έπεσε η «αυλαία» της 33ης αγωνιστικής της Serie A.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής:
Η Βαλένθια ενώ προηγούνταν άνετα καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, βρέθηκε στα τελευταία λεπτά με την πλάτη στον τοίχο, όμως το καλάθι του Μπαντιό της χάρισε τη νίκη.
Και το σερί… καλά κρατεί για την Φενερμπαχτσέ, με τον Χόρτον-Τάκερ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της τούρκικης ομάδας απέναντι στην Μονακό του Βασίλη Σπανούλη.
Η στάση του Λανουά και της ΚΕΔ δείχνει ότι συμφωνούν με το πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ καθώς δεν πρόκειται να ακουστούν… καμπάνες. Φωτιάς, Βεργέτης παραμένουν στους ορισμούς του Σαββατοκύριακου
Βάιος Μπαλάφας
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας