Σύμφωνο συνεργασίας Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Κρατικής Ορχήστρας
Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βάσει του οποίου οι σχέσεις των δύο οργανισμών εισέρχονται σε νέα φάση η οποία βασίζεται στη λογική της ανταλλαγής υπηρεσιών.
Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βάσει του οποίου οι σχέσεις των δύο οργανισμών εισέρχονται σε νέα φάση η οποία βασίζεται στη λογική της ανταλλαγής υπηρεσιών.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών χρίζεται Resident Orchestra του Μεγάρου Μουσικής, ενώ οι τακτικές συναυλίες, οι δοκιμές καθώς και οι διοικητικές υπηρεσίες της ΚΟΑ θα στεγάζονται στους χώρους του Μεγάρου.
Σε αντάλλαγμα, η Ορχήστρα θα παραχωρείται κάθε χρόνο για ορισμένες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής.
Προβλέπονται βεβαίως, και συνέργειες (συμπαραγωγές) μεταξύ των δύο φορέων. Η ΚΟΑ θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των ανωτέρω χώρων μέσω εκχώρησης στο Μέγαρο ποσοστού των εσόδων από τις τακτικές συναυλίες της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, οι δύο φορείς επεδίωξαν τη σύναψη του συμφώνου, αναγνωρίζοντας τις επιταγές της εποχής που επιζητά τις πολιτιστικές συνέργειες και χαιρετίζουν τα νέα δεδομένα στη συνεργασία τους.
Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση, οι δύο φορείς εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο, τον διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανο Τσιαλή καθώς και τον πρόεδρο του ΔΣ του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της ΚΟΑ, Δημήτρη Τουφεξή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442