Η Ελλάδα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Μουντιάλ
Επισημοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη από τη FIFA, τα έξι γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Η Ελλάδα , όπως αναμενόταν, βρίσκεται στον τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Από τη διαδικασία θα προκύψουν επτά όμιλοι με έξι ομάδες και δύο όμιλοι με πέντε ομάδες. Οι εννέα ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν στην τελική φάση. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να περάσουν άλλες τέσσερις ομάδες. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου του 2017. Το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Κυριακή, ενώ η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
Επισημοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη από τη FIFA, τα έξι γκρουπ δυναμικότητας, για την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Η Ελλάδα , όπως αναμενόταν, θα βρίσκεται στον τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο.
Η κλήρωση θα γίνει στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στο παλάτι «Κονσταντινόφσκι» και θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ θα ακολουθήσει και εκείνος του Μπλάτερ.
Υπεύθυνος στην διαδικασία της κλήρωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκε, που σήμερα άφησε υπόνοιες πως θα παραιτηθεί από τη θέση του μετά την εκλογή του νέου προέδρου.
Στην διαδικασία θα τον πλαισιώνουν πρωταθλητές ή και πρώην μεγάλοι άσοι, όπως Ρονάλντο, Ετό, Φορλάν, Μπίρχοφ, Ντασάεφ, Κερζάκοφ, και Καναβάρο, ενώ στην θέση του Χουλκ που αποσύρθηκε εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε για τον ρατσισμό στη Ρωσία, θα βρίσκεται ο πρώην αρχηγός της Ρωσίας Αλεξέι Σμέρτιν.
Από τη διαδικασία της κλήρωσης θα προκύψουν επτά όμιλοι με έξι ομάδες και δύο όμιλοι με πέντε ομάδες. Οι εννέα ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου του 2017. Οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του 2017. Το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Κυριακή.
Τα γκρουπ δυναμικότητας:
1o γκρουπ
Γερμανία
Βέλγιο
Ολλανδία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Αγγλία
Ουαλία
Ισπανία
Κροατία
2ο γκρουπ
Σλοβακία
Αυστρία
Ιταλία
Ελβετία
Τσεχία
Γαλλία
Ισλανδία
Δανία
Βοσνία
3ο γκρουπ
ΕΛΛΑΔΑ
Ουκρανία
Σκοτία
Πολονία
Ουγγαρία
Σουηδία
Αλβανία
Β.Ιρλανδία
Σερβία
4ο γκρουπ
Τουρκία
Σλοβενία
Ισραήλ
ΕΙΡΕ
Νορβηγία
Βουλγαρία
Νησιά Φερόες
Μαυροβούνιο
Εσθονία
5ο γκρουπ
Κύπρος
Λετονία
Αρμενία
Φινλανδία
Λευκορωσία
ΠΓΔΜ
Αζερμπαϊτζάν
Λιθουανία
Μολδαβία
6ο γκρουπ
Καζακστάν
Λουξεμβούργο
Λιχτενστάιν
Γεωργία
Μάλτα
Σαν Μαρίνο
Ανδόρα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Αλλαγές στα πλέι-οφ ανόδου ανακοίνωσε η Τσάμπιονσιπ
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- «Δεν ξέρεις τη δουλειά σου, αύριο θα σε αναφέρω» – Η ένταση που είχε ο Απόστολος Τσιτσιπάς με τον διαιτητή (vid)
- Αποκάλυψη-σοκ στη Φόρμουλα 1: Οι οδηγοί της Άστον Μάρτιν κινδυνεύουν με αναπηρία
- Το στάδιο Αζάντι στην Τεχεράνη έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς
- Γουόρντ: «Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό – Είμαστε μια σκληρή ομάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442