Ντεμπούτο Γιαπλέ με νίκη του Ίκαρου επί των Τρικάλων
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια για παραμονή στην Α1 πέτυχε ο Ίκαρος στο κλειστό της Κανήθου, επικρατώντας, 81-74, των Τρικάλων, στο ντεμπούτο του Θανάση Γιαπλέ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Χαλκίδας.
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια για παραμονή στην Α1 πέτυχε ο Ίκαρος στο κλειστό της Κανήθου, επικρατώντας, 81-74, των Τρικάλων, στο ντεμπούτο του Θανάση Γιαπλέ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Χαλκίδας.
Ρόμπερσον και Ρίτσαρντς σημείωσαν από 16 πόντους για τους νικητές, 14 πρόσθεσε ο Γκαγκαλούδης, 13 ο Άσκα και 11 ο Στρναντ. Για την ομάδα της Θεσσαλίας ο Έβανς ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, από 12 πρόσθεσαν οι Περούνιτσιτς και Πάνος, ενώ 11 σημείωσε ο Γιουιν.
Τα Τρίκαλα μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 11-20. Μετά το 13-22 της 1ης περιόδου, ο Ίκαρος έκανε προσπάθεια να μειώσει, αλλά έφτασε μέχρι το -9, 27-36.
Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη πίεσαν στην άμυνα υποχρεώνοντας σε 11 λάθη τον αντίπαλό τους στο α΄ μέρος, ενώ υπερείχαν τόσο στα κλεψίματα με 5 έναντι ενός του Ικάρου και στις ασίστ με 10 έναντι 6 των γηπεδούχων.
Πέτροβιτς και Έβανς σημείωσαν από 9 πόντους, ενώ 8 είχε ο Πάνος για τους Θεσσαλούς, την ώρα που Σάτον (8π.), Άσκα (7π.) και Ρόμπερσον (6π.) ξεχώρισαν για την ομάδα της Χαλκίδας μέχρι το 32-42 του ημιχρόνου.
Μετά την ανάπαυλα, η εικόνα άλλαξε άρδην, όπως αποδεικνύει και το επιμέρους σκορ 31-12 του Ικάρου στην 3η περίοδο: Με 2 τρίποντα του Ρόμπερτσον, ο Ίκαρος άρχισε να «ψαλιδίζει» τη διαφορά, ενώ ο ο Ρίτσαρντς έξω από τα 6.75 ισοφάρισε σε 47-47 (μετά από το αρχικό επιμέρους σκορ 15-5).
Εκπληκτικός ο Ρίτσαρντς πετύχαινε το ένα καλάθι μετά το άλλο μέχρι το 57-49, για ν΄αναλάβουν εν συνεχεία οι Στρναντ, Άσκα, 63-52 πριν διαμορφώσει ο Πάνος το σκορ της 3ης περιόδου, 63-54. Με τρίποντα από Στραντ και Ρόμπερσον, ο Ικαρος ξέφυγε με 69-56 και έκτοτε τα Τρίκαλα κυνηγούσαν χωρίς ποτέ να καταφέρουν ν’ απειλήσουν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας