Δύσκολοι καιροί για «πίστες, σκηνές, club και liveάδικα» ή όχι;
Ποιοι σημείωσαν επιτυχία, ποιοι έκλεισαν πριν την ώρα τους και ποιοι αναγκάζονται να αλλάξουν επάγγελμα, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι για ξέφρενη και ακριβή διασκέδαση! Απολογισμός της χειμερινής μουσικής σεζόν Οι μουσικές σκηνές και οι μεγάλες πίστες κλείνουν σιγά σιγά, για να δώσουν τη θέση τους στις συναυλίες σε υπαίθριους χώρους, ανοιχτά θέατρα και γήπεδα. […]
Ποιοι σημείωσαν επιτυχία, ποιοι έκλεισαν πριν την ώρα τους και ποιοι αναγκάζονται να αλλάξουν επάγγελμα, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι για ξέφρενη και ακριβή διασκέδαση!
Απολογισμός της χειμερινής μουσικής σεζόν Οι μουσικές σκηνές και οι μεγάλες πίστες κλείνουν σιγά σιγά, για να δώσουν τη θέση τους στις συναυλίες σε υπαίθριους χώρους, ανοιχτά θέατρα και γήπεδα. Καλή ή κακή η χειμερινή σεζόν για τη μουσική, πέρασε και άφησε πίσω της συντρίμια και επιτυχίες. Για κάποιους καλλιτέχνες η χρονιά ήταν καλή από άποψη καλλιτεχνικής επιτυχίας, καθώς και νέο άλμπουμ είχαν που συνόδευε τις εμφανίσεις τους και το απαραίτητο γκελ στο κοινό έκαναν, και φυσικά την απαραίτητη εισπρακτική επιτυχία. Για κάποιους άλλους η μοναξιά της σκηνής ήταν δυσβάσταχτη και κατέβασαν ρολά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ας δούμε μαζί τα γεμάτα και άδεια μαγαζιά και τους λόγους που τα γέμισαν ή τα άδειασαν (η σειρά είναι τυχαία). Ακτή Πειραιώς Οι παραστάσεις με τίτλο «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μιχάλη Χατζηγιάννη και Σάκη Μπουλά, ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου 2012 και μέχρι το κλείσιμο στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, σημείωσαν και εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, το απότομο κλείσιμο της αυλαίας αποδίδεται σε λόγους υγείας του Σάκη Μπουλά. Στον ίδιο χώρο, φιλοξενείται η παράσταση «Τα παιδία παίζει» μέχρι και σήμερα.
Τρόικα Club Γκρίνια ξεγκρίνια για τις τιμές του show του Τζίμη Πανούση, το μαγαζί γέμιζε σχηματίζοντας ουρές απέξω τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Μαρτίου 2013. Τώρα τι έγινε και το πρόγραμμα κατέβηκε σχετικά νωρίς, μόνο οι ίδιοι ξέρουν!
Σταυρός του Νότου Είναι ο χώρος που διαθέτει 3 σκηνές, άρα και πολλά τα live που πραγματοποιούνται και διαφορετικοί οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στις σκηνές. Η εν λόγω μουσική σκηνή, θεωρείται από τα πιο νεανικά μουσικά στέκια, ενώ οι εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής που εμφανίζονται είναι ότι πιο mainstream και δημοφιλές διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, με παράδειγμα την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που επί τρεις μήνες τα live της στο Plus, ήταν sold out όλα τα Σάββατα. Το ίδιο επιτυχημένα ήταν και τα live των Σωκράτη Μάλαμα και Γιάννη Χαρούλη.
Ρυθμός Stage Εδώ τα σχήματα φιλοξενουνται συνήθως για 2-3 μέρες με εξαίρεση αυτό των Θάνου Μικρούτσικου και Ρίτας Αντωνοπούλου, το οποίο κράτησε περισσότερο, άρα θεωρείται το πιο επιτυχημένο.
Αρχιτεκτονική Πολλά τα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής που πέρασαν κι από δω, με τον Ορφέα Περίδη να κρατά τα σκήπτρα της μεγαλύτερης διάρκειας στη σκηνή.
Gazarte Η μουσική σκηνή, που εκτός από τα εγχώρια ονόματα που φιλοξενεί, έχει καθιερωθεί πλέον ως η κατ’ εξοχήν jazz σκηνή της πόλης, καθώς ειδικά αυτή τη χρονιά πέρασαν από τη σκηνή πολλά διεθνή ονόματα όπως οι: Manu Katche, JD Walter, Arturo Sandoval, Kenny Garrett, Milo Z, Misia, Michel Legrand, Mulatu Astatke, Tom Baxter κ.ά., ενώ για τον Μάιο αναμένονται επίσης μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Dee Dee Bridgewater, Billy Cobham, και Iyeoka. Να μην παραλείψουμε βεβαίως να αναφέρουμε τις επιτυχημένες παραστάσεις της Χαρούλας Αλεξίου με τους Nouvelle Sextette που κράτησαν σχεδόν όλο τον Απρίλιο.
Gagarin 205 Το απόλυτο dark stage, που φιλοξενεί καλλιτέχνες εγχώριας και διεθνούς σκηνής, που κάποιες φορές γεμίζουν το χώρο, κάποιες πάλι όχι. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο sold out, γιατί σ’ αυτούς τους χώρους δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσα άτομα χωράνε, λόγω έλλειψης καθισμάτων. Ομολογουμένως τη μεγαλύτερη επιτυχία την έκανε ο Χάρρυ Κλυν, ο οποίος γέμισε το χώρο για 3 βραδιές, καθώς και ο Διονύσης Σαββόπουλος με την παράσταση «Παράξενα κι ατόφια».
Fuzz Club Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτό το χώρο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί σπουδαία σχήματα και καλλιτέχνες, καθώς αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο, λογω έλλειψης άλλων παρόμοιων χώρων. Ας πούμε λοιπόν ότι sold out έκαναν οι Γιάννης Αγγελάκας και Αλκίνοος Ιωαννίδης.
ΚΟΟ ΚΟΟ
Ενας πολύ μικρός χώρος στο Γκάζι με το όνομα «Koo Koo» σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τεράστια επιτυχία, με το show του Τόνι Σφήνου. Τα βράδια του Σαββάτου στο Koo Koo δεν έπεφτε καρφίτσα, με τον -αρκετά σοβαρών προδιαγραφών θα λέγαμε performer- καθώς ο επαγγελματισμός και η συνέπεια απέναντι σ’ αυτό που επέλεξε να κάνει (να διασκεδάζει το κοινό) ήταν παραπάνω από το ζητούμενο και σίγουρα απέφερε στον επιχειρηματία αρκετούς παράδες.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Στη Στέγη φιλοξενούνται διαφορετικού ενδιαφέροντος παραστάσεις, εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι sold out έκανε η Μόνικα (πολύ δημοφιλής στο νεανικό κοινό), η οποία για 5 συνεχόμενες μέρες, είδε την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη.
Passport Ο μοναδικός χώρος που διαθέτει ο Πειραιάς, πολυχώρος θα λέγαμε, καθώς εκτός από live, γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις και εκθέσεις. Ο χώρος φιλοξενεί καλλιτέχνες για διήμερα, οπότε κανείς δεν είχε μεγάλη διάρκεια εδώ, εκτός από κάποιους που επανέλαβαν τα επιτυχημένα live τους.
FIX Live Απρόσμενη η πορεία της παραστασης «Οντισιόν», με τον Νίκο Μακρόπουλο να ηγείται μιας ομάδας ηθοποιών/χορευτών, καθώς 2 εβδομάδες μετά την έναρξη, γράφτηκαν απότομα οι τίτλοι τέλους, χωρίς να ξέρει κανείς το γιατί. Υποθέτουμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών ή ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τέτοιου είδους θεάματα, που συνδυάζουν θέατρο και τραγούδι μαζί.
Βοτανικός Νατάσα Θεοδωρίδου – Ελενα Παπαρίζου Εξυπνο το πρόγραμμα εδώ, καθώς και λαϊκό μέρος και μάλιστα δημοφιλές είχε, αλλά και ποπ, ακόμη πιο δημοφιλές. Εξυπνος και ο επιχειρηματίες που φιλοξένησε τις δύο κυρίες του ελληνικού τραγουδιού!
Teatro Ενα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της φετινής σεζόν ήταν αυτό των Βασίλη Καρρά – Πάολας και Παντελή Παντελίδη, καθώς και τα τρία ονόματα είναι της επικαιρότητας, ο πρώτος ως καθιερωμένος λαϊκός τραγουδιστής, η Πάολα που έκανε τεράστιο γκελ στο κοινό της νύχτας, τραβώντας όλα τα φώτα πάνω της και δείχνει να έχει μέλλον στις πίστες, και τέλος το φαινόμενο Παντελίδης, που (κατά τη γνώμη μας) ήρθε για να φύγει. Ο επιχειρηματίας όμως είδε τις τσέπες του γεμάτες; Αναμφισβήτητα!
Caramela Γιώργος Τσαλίκης – Χρύσπα – Κυριάκος Κυανός – Σάκης Αρσενίου Δεν υπάρχει (λένε) ούτε ένας νέος/νέα που να μην έχει περάσει από αυτό το μαγαζί, που το πρώτο του όνομα ο Γιώργος Τσαλίκης, έχει το χάρισμα να γεμίζει τα μαγαζιά που εμφανίζεται για ολόκλρηρη σεζόν, δημιουργώντας αίσθηση για το κέφι και τη ζωντάνια που προσφέρει κάθε βράδυ στους θαμώνες. Αρα πάει καλά εισπρακτικά.
Αθηνών Αρένα Αντώνης Ρέμος – Στέλιος Ρόκκος – Φουρέιρα Παράταση πήρε και αυτό το σχήμα, το οποίο ξεκινώντας από τον Νοέμβριο φτάνει μέχρι και σήμερα.
Κέντρο Αθηνών Αννα Βίσση – Νίκος Ζωιδάκης – Demy Με την παράσταση «Lav» η «απόλυτη» δεν τα πήγε και τόσο καλά φέτος, νωρίς κατέβασε αυλαία για να συνεχίσει με τους «Δαίμονες» στο Παλλάς, το οποίο πηγαίνει καλύτερα και παρατείνεται μάλιστα και για τον Μάιο 2013.
Ποσειδώνιο Δέσποινα Βανδή – Αντύπας – Vegas Εδω τα πράγματα δεν πρέπει να πήγαν και τόσο καλά. Λίγο οι ακριβές τιμές, λίγο το περίεργο του σχήματος, και η επιτυχία πέταξε σαν πουλί για τη στεριά την αντικρινή.
Διογένης Studio Σάκης Ρουβάς – Αγγελική Ηλιάδη – Μέλισσες Φήμες λένε, πως το πρόγραμμα ήταν μέτριο και σε προσέλευση κοινού και σε περιεχόμενο. Λέτε να έχουν αρχίσει να πέφτουν οι βασιλείες;
Φωταέριο Γιώργος Μαζωνάκης – Νίκος Κουρκούλης Καλά πήγε το σχήμα των δύο διασκεδαστών της πίστας, αφού ξεκίνησαν Δεκέμβριο και πήγαν μέχρι Απρίλιο.
Οδός Πειραιώς 178 Πέγκυ Ζήνα – Δήμος Αναστασιάδης Μια που άνοιξε και μια που έκλεισε, το περίεργο αυτό σχήμα αποτελούμενο από δύο αταίριαστους ενοίκους. Και εις άλλα με υγεία.