Πρώτη νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης, δύσκολα η Μπαρτσελόνα
Την πρώτη νίκη της στο πρώτάθλημα σημείωσε η Ρεάλ στην 3η αγωνιστική, καθώς επικράτησε της Γρανάδα με 3-0 στην Μαδρίτη. Η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα με 1-0 την Βαλένθια με γκολάρα του Αντριάνο. Δύο βαθμούς στα σκουπίδια πέταξε η Σεβίλλη μένοντας στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Βαγέκας». Σημαντική νίκη σημείωσε η Λεβάντε που επικράτησε της Εσπανιόλ με 3-2.
Την πρώτη νίκη της στο πρώτάθλημα σημείωσε η Ρεάλ στην 3η αγωνιστική, καθώς επικράτησε της Γρανάδα με 3-0 στην Μαδρίτη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα στο 26′ και το 53′, τέρματα που είναι και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ιγκουαΐν διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 76′. Δύσκολα η Μπαρτσελόνα Η Μπαρτσελόνα πήρε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, επικρατώντας δύσκολα με 1-0 της Βαλένθια. Το μοναδικό γκολ στο «Καμπ Νόου» πέτυχε ο Αντριάνο με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ η Βαλένθια, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90′ σε κεφαλιά του Βίκτορ Ρουίθ για να απαντήσει.
Σεβίλλη – Ράγιο Βαγεκάνο 0-0 Δύο βαθμούς στα σκουπίδια πέταξε η Σεβίλλη μένοντας στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Βαγέκας» για την τρίτη αγωνιστική στην Primera Division. Οι Ανδαλουσιάνοι απέτυχαν να μετατρέψουν σε γκολ τα δύο πέναλτι που κέρδισαν.
Στο 7′ ο Νεγκρέδο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 69′ ο Ράκιτιτς κέρδισε την εσχάτη των ποινών και ταυτόχρονα την αποβολή του γκολκίπερ Ρουμπέν, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα. Η ισοπαλία ανέβασε τους γηπεδούχους προσωρινά στην κορυφή με επτά βαθμούς, ενώ τους πέντε έφτασε η Σεβίλλη.
Τους πρώτους της βαθμούς στην Primera Division πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία νίκησε με 2-0 τη Βαγιαδολίδ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.
Ο Αντούριθ στο 69′ άνοιξε το σκορ για τους Βάσκους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σουσαέτα στο 75′. Λεβάντε – Εσπανιόλ 3-2 Σημαντική νίκη σημείωσε η Λεβάντε που επικράτησε της Εσπανιόλ με 3-2 για την 3η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Λονγκο (21΄) και Τεχέρα (28΄), ωστόσο η ομάδα του Φάνη Γκέκα, που αγωνίστηκε για 81 λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Άνχελ, πέτυχε μεγάλη ανατροπή σημειώνοντας αρχικά δύο τέρματα σε διάστημα 2 λεπτών (54΄) και (56΄) με τους Χουανλού και Λελ αντίστοιχα, για να πάρει τελικά τη νίκη με αυτογκόλ του Ραούλ Ροντρίγκες στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μάλιστα η Λεβάντε έπαιζε με δέκα παίκτες από το 81΄ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Ιμπόρα