Ο Κ.Παπαδόπουλος άνοιξε τον δρόμο στη Σάλκε, «Χ» για Μαλεζά
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έβαλε τις «βάσεις» για τη νίκη της Σάλκε επί της Αουγκσμπουργκ με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός ήταν από τους καλύτερους παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Στέλιου Μαλεζά, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Γκλάντμπαχ.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έβαλε τις «βάσεις» για τη νίκη της Σάλκε επί της Αουγκσμπουργκ με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός ήταν από τους καλύτερους παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό.
Οι «μπλε» βρέθηκαν σε καλή μέρα και εκτός του Παπαδόπουλου χρίστηκαν σκόρερ και οι Τζόουνς (46′), Χούντελααρ (73′), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 79ο λεπτό με τον Ερλ. Η Σάλκε αγωνίστηκε με τους: Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Παπαδόπουλο, Μάτιπ, Φουκς, Νοϊστέντερ, Τζόουνς (91′ Χέγκερ), Χόλτμπι (83′ Αφελάι), Ντράξλερ (70′ Μπαρνέτα), Φαρφάν, Χούντελαρ.
Από εκεί και πέρα η Αϊντραχτ επέστρεψε εντυπωσιακά στην μπουντεσλίγκα, καθώς νίκησε με το επιβλητικό 4-0 μέσα στην έδρα της Χόφενχαϊμ, ενώ η Βέρντερ Βρέμης, με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 2-0 το Αμβούργο.
Η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Στέλιου Μαλεζά, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Γκλάντμπαχ, με τον Έλληνα αμυντικό να αγωνίζεται σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα έχουν ως εξής:
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.